• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/12/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/12/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/12/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Συνεχίζονται για τελευταία εβδομάδα, έως και την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, οι παραστάσεις του έργου του Θανάση Τριαρίδη "Οιδίνους" που σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Μαζί του, η Ευτυχία Γιακουμή. Στο Black Box. Να ανακαλύψεις την αγάπη, που είναι αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις. Ένα μείγμα "Οιδίποδα" και "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ".

2. "Οικογένεια Νώε" κάθε Κυριακή στο Βασιλικό Θέατρο. Η φετινή παράσταση για μικρούς θεατές, σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου, ανήκει στα δυνατότερα χαρτιά της πόλης. Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, ευτυχεί στα χέρια της σκηνοθέτιδας. Παίρνεις μπόμπιρες και πριγκίπισσες και βολτάρεις άνετα μαζί τους, δίπλα στον Λευκό Πύργο, τις γιορτές.

3. Στην Κοζάνη, ξεκίνησε το "Χορεύοντας στη Λουνάσα" σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με έναν άκρως ταλαντούχο θίασο. Κάτι καλαίσθητο έχει φτιαχτεί εκεί. Μακάρι να έρθει και στην Θεσσαλονίκη.
Απόκρυψη αρχικού μηνύματος

4. Ανάμεσα στους ηθοποιούς του "Χορεύοντας στη Λουνάσα" ανήκει και η Σοφία Βούλγαρη. Μια σημαντική ηθοποιός, με τόσο ταλέντο, πάθος, σεμνότητα και συνάμα...μικρό αριθμό ηλικίας στην ταυτότητα, που δεν γίνεται να μην την χαίρεσαι κάθε φόρα που την βλέπεις στο σανίδι. Γιατί υπάρχουν και αυτά τα σπουδαία ταλέντα.

5. Μιλώντας για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" που είναι επίσης παραγωγή του ίδιου οργανισμού, θα κάνει γιορτές στην Θεσσαλονίκη. Θα φιλοξενηθεί στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, από τις 21 Δεκέμβρη. Σκηνοθέτησε ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης.

6. "Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της" συνεχίζουν μέχρι και τέλος Γενάρη, τις παραστάσεις τους. Η Λύδια Φωτοπούλου "σέρνει επιτυχώς" το "αόρατο" κάρο του Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς. Ο σπουδαιότερος λόγος να δεις αυτή την παράσταση είναι εκείνη. Δυναμική και αέρινη. Παθιασμένη και Ζεστή. Λυδία Φωτοπούλου στα καλύτερά της.

7. Η Έφη Σταμούλη μοιράζεται ανάμεσα στις παραστάσεις της "Σωτηρίας" και των προβών στα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" που θα ανέβουν από Φλεβάρη. Σε λίγο καιρό, θα ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος παραστάσεων της "Σωτηρίας".

8. Σκίζει εισπρακτικά (και δικαιολογημένα λόγω παράστασης, και λόγω μικρής χωρητικότητας χώρου) η εμπειρία της "Οικογενειακής Γιορτής". "Festen" που λάμπει και κερδίζει τις εντυπώσεις. Επίσης, αγκαλιάστηκε θερμά, η κωμωδία του Φεντώ, που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Αναστασάκης. Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει...

9. Πρόβες σε τελική ευθεία και για την Σοφία Σπυράτου, που στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ έχει πρεμιέρα το Σάββατο, με τον "Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας". Μια μεγάλη παραγωγή παιδικού θεάματος από τον Μιχάλη Αδάμ.

10. Πρεμιέρα με αέρα Μιχάλη Σουγιούλ και στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, αυτή την Παρασκευή. Γιάννης Μπέζος, Τάνια Τρύπη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, ωδή σε μια εποχή, που κρύβει αλήθειες και τραγούδια, καλά θαμμένα στην μνήμη. Με την υπογραφή του Δημήτρη Μαλισσόβα και τον αθηναϊκό αέρα του ΑΚΡΟΠΟΛ, όπου και παρουσιάστηκε.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.