• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28/03/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28/03/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 28/03/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Προχθές, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική εκδήλωση από το Εθνικό Θέατρο και το Κ.Θ.Β.Ε.. Το θέατρο έγινε ποίηση, η ποίηση θέατρο και 24 ηθοποιοί με 14 ποιητές από τις δύο πόλεις, πραγματοποίησαν μια αγκαλιά Τέχνης, όπου ο κόσμος ερχόταν με μια σακούλα τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες. Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, το φουαγιέ του ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ πλημμύρισε από ανθρώπους σε ένα απόγευμα ζεστασιάς και αλληλεγγύης. Ναι. Το καλό εκδικήθηκε!

2. "Σωτηρία με λένε" και ξεκινά αυτό το Σάββατο 2 Απρίλη, ξανά, και για λίγες παραστάσεις, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Το κείμενο της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία της ταλαντούχας Χριστίνας Χατζηβασιλείου, με την Έφη Σταμούλη (για την ερμηνεία της οποίας γράφτηκαν διθύραμβοι) μα και την εξίσου άρτια στο ρόλο της νοσηλεύτριας, Ειρήνη Μουρελάτου. Κλείστε εγκαίρως θέσεις, γιατί οι μέρες είναι λίγες και η ζήτηση μεγάλη!

3. Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το "Βόυτσεκ". Στο Βασιλικό Θέατρο, ο Σταύρος Τσακίρης έφτιαξε ένα αξιοσημείωτο θέαμα, με τη Λουίζα Αρκουμανέα και το Μίνωα Μάτσα να υπογράφουν σπουδαία μουσική και στίχους, ενώ-αδιαμφισβήτητα-ο Χρίστος Στυλιανού, η Άννα Ευθυμίου, ο Γιώργος Κολοβός, ο Κωνσταντίνος Χατζησάββας και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, καταθέτουν ερμηνείες σημειωμένες στο νου, σαν φεύγεις από το θέατρο.

4. Τις Κυριακές μη χάσετε στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, με τους μικρούς σας μπόμπιρες, το "Μυστικό Κήπο". Η παράσταση της Μαριάννας Τόλη είναι ένα θέαμα που αξίζει της προσοχής σας, όπως επίσης στο ταλαντούχο θίασο, ο Νικίας Φοντιαράς με τη μουσική του δεινότητα και την ερμηνεία του, ξεχωρίζει αισθητά.

5. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης και ο Δημήτρης Φοινίτσης έρχονται στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, με το "Κουκλόσπιτο" του Ίψεν.

6. Tελευταίο διήμερο, αυτό το Δευτερότριτο για το ΜΑΘΗΜΑ του Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, στο Black BOX, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

7. Οι "Δώδεκα Ένορκοι" αν και με απανωτά sold out στην Αθήνα, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, ετοιμάζονται να έρθουν τον Απρίλη στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

8. "Τι θα γινόταν αν η Μάγδα Γκέμπελς δεν αυτοκτονούσε, προκειμένου να σώσει και να μεγαλώσει το μικρότερο παιδί της;" Ο συγγραφέας του έργου, "Julius" Κωνσταντίνος Χατζής, χρησιμοποιεί ένα ιστορικό πρόσωπο απλώς ως ερέθισμα. Το έργο είναι μια πολιτική τοποθέτηση, μια επιλογή ιδεολογίας. Πρωταγωνιστεί η Αγλαία Παππά και ο Γιάννης Χαριτοδιπλωμένος, στο BLACK BOX. Για λίγες παραστάσεις.

9. "Το ξύπνημα της άνοιξης" ετοιμάζεται να ξεκινήσει εντός Απρίλη, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη και μετάφραση Γιώργου Δεπάστα. Πρεμιέρα στις 13 Απρίλη.

10. Τέλος, το "ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ" των Ρέππα-Παπαθανασίου, από το Πάσχα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Κώστας Κόκλας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νικολέτα Βλαβιανού και Μάριος Ιωάννου, σε μια κωμωδία, στα βήματα της φάρσας.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.