• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/05/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/05/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/05/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, από Θεσσαλονίκη σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν μόλις χθες οι παραστάσεις του "ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ" στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Καρφίτσα δεν έπεφτε στο θέατρο και το κοινό αποθέωσε στο φινάλε τη Βίκυ Σταυροπούλου, το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, το Φάνη Μουρατίδη, τον Αντώνη Λουδάρο και την Μαρία Κωνσταντάκη. Ραντεβού τον χειμώνα για τους Αθηναίους, στο θέατρο ΑΛΙΚΗ. Ένα κομψοτέχνημα δια χειρός Θοδωρή Πετρόπουλου που διασκεύασε και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη που σκηνοθέτησε.

2. Ολοκλήρωσαν τις παραστάσεις τους, οι EMIGREDES στο θέατρο Black Box. Ένα καλοπαιγμένο έργο από δυο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς. Θάνος Τοκάκης και Προμηθέας Αλειφερόπουλος σε μια στιγμή καλλιτεχνικής συνάντησης που υπήρξε συγκινητική.

3. Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ για δύο βράδια έρχεται το θεατρικό ανέβασμα του βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΙ ΕΓΩ. Πρωταγωνιστεί η Μαίρη Ραζή.

4. Έως τη Κυριακή 5 Ιούνη συνεχίζονται οι παραστάσεις στο θέατρο Τ. ΤΟ ΠΑΛΤΟ του Νικολάι Γκόγκολ ευτυχεί στα χέρια της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο παλεύουν με όπλο το κέφι τους για δημιουργικότητα. Φορέστε αυτό το "Παλτό" κι ας είναι και καλοκαίρι...

5. Στο ΠΑΛΤΟ θα ήταν αδιανόητο να μην σταθώ στον Γιάννη Μαυρόπουλο. Ξεχωρίζει στο πρωταγωνιστικό ρόλο έχοντας δουλέψει έως και τη τελευταία λεπτομέρεια της ερμηνείας του. Τον απόλαυσα, τον καταχάρηκα, τον "χόρτασα", δεν γίνεται να μην του το αναγνωρίσω!

6. Προτελευταία μέρα του Μάη και πλέον η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε λίγες μέρες την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Δάσους, με πληθώρα συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

7. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε και το ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ που παίχτηκε στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Το έργο του Σταύρου Τσιώλη που σκηνοθέτησε ο Ταξιάρχης Χάνος, θα συνεχίσει τη πορεία του και του χρόνου για ελάχιστες παραστάσεις στον ίδιο χώρο.

8. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τον Τσέζαρις Γκραουζίνις για το ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ του ΚΘΒΕ με Γιάννη Στάνκογλου και Χρίστο Στυλιανού σε διπλή πρωταγωνιστική διανομή. O δε Χρίστος Στυλιανού θα είναι μέλος του θιάσου του FESTEN που επίσης θα ανέβει από το Κρατικό Φορέα. Ένα από τα λίγα τόσο δυνατά ταλέντα του Κρατικού που του δίνεται ο χώρος στις διανομές να "αρθώσει" ερμηνείες. Ο "Βόυτσεκ" και το "Πέερ Γκυντ" συγκαταλέγονται σε σημαντικές στιγμές του πάνω στο σανίδι.

9. Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το χειμώνα θα βρεθεί και ο Νίκος Μαστοράκης σκηνοθετώντας τη ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ του Σαιξπηρ. Θα αργήσει χρονικά να ανέβει, μα αδημονούμε... Ενώ τη περασμένη εβδομάδα ο Γιάννης Αναστασάκης ανακοίνωσε την πρώτη δική του σκηνοθεσία τον ερχόμενο χειμώνα σε έργο του Φευντό. ΨΥΛΛΟΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ. Θα πρωταγωνιστεί ο Ταξιάρχης Χάνος.

10. Το DEBBYK του Σαλόμ Άνσκι που διασκευάζει και πρωταγωνιστεί ο Μιχάλης Συριόπουλος θα κάνει πρεμιέρα τελικά την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιούνη στις 21.30. Στο Μπενσουσάν Χαν, έναν καλαίσθητο χώρο στα Λαδάδικα, σε μια ιδιαίτερα διαδραστική και "φευγάτη" ενδιαφέρουσα ιντριγκαδόρικη σκηνοθετική ματιά. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ ο τίτλος του ανεβάσματος. Για λίγες παραστάσεις. Κάθε βράδυ στις 21.30 και στις 23.30 το βράδυ. Εμπειρία αλλιώτικη από τις άλλες


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.