• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ!


1.0/5 rating 1 vote

Ανήσυχοι Δανοί ερευνητές -σου λέει η British Medical Journal- χρησιμοποίησαν τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας, αναζητώντας το σημείο πού «εδρεύει» το πνεύμα των Χριστουγέννων, στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι λάτρεις των Χριστουγέννων, παρουσιάζουν αυξημένη νευρολογική δραστηριότητα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, όταν κοιτούν χριστουγεννιάτικες εικόνες.
Μέχρι οι έρευνες, όμως, επιβεβαιώσουν τα ευρήματα, ξεμπλέξουν τα μυστήρια του νευρολογικού δικτύου, αποκρυπτογραφήσουν τις απεικονίσεις και αποδειχθεί ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων, είναι πράγματι μια εγκεφαλική διεργασία, εμείς κινούμαστε στα σίγουρα, με οδηγό τον ...Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Αφήνουμε την επιστημονική έρευνα στη Δανία να εξελίσσεται και επιστρέφουμε στον αριθμό 48 της Doughty Street στο Λονδίνο, όπου το Δεκεμβρίου του 1843, ο Κάρολος Ντίκενς, με το βιβλίο του ''A Christmas Carol'', απέδωσε την ουσία του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Στη βικτωριανή Αγγλία, της κοινωνικής αδικίας και της συνακόλουθης φτώχειας, που βίωνε τον άκρατο καπιταλισμό της Βιομηχανικής Επανάστασης, ο Ντίκενς κατέδειξε ότι η τσιγκουνιά δεν είναι οικονομικό μέγεθος, αλλά απολύτως συναισθηματικό. (Όλοι γνωρίζουμε κάποιον τσιγγούνη σε λεφτά και σε αισθήματα, γιατί ο τσιγγούνης, είναι τσιγγούνης σε όλα και ξέρουμε τι ζόρι τραβάει, πόσο υποφέρει)... Η φιλαργυρία, οδηγεί μαθηματικά σε πόνο και θλίψη. Μισανθρωπία σημαίνει δυστυχία.

Χρειάζεται λέτε, να εμφανιστεί και σ' εμάς,το φάντασμα του Μάρλι, του πεθαμένου -εξηνταβελόνη επίσης- συνέταιρου του Σκρουτζ, μ' εκείνες τις χοντρές αλυσίδες, για να μας πει:
«Φοράω την αλυσίδα που σφυρηλατούσα στη ζωή μου. Εγώ την έσφιξα, κρίκο με κρίκο. Το πνεύμα μου δεν προχώρησε ποτέ μακρύτερα από το λογιστήριό μας. Τώρα θα σέρνομαι σ’ ατέλειωτα ταξίδια»;
Χρειάζεται να μας ανακοινώσει ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε ζωή; Ότι ουσία έχει μόνο η αλληλεγγύη και η προσφορά; Όχι ε;
Καλά Χριστούγεννα.

REAL NEWS 25/12/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.