ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ

ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ


4.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Αν αναρωτιέστε κι εσείς, όπως εγώ, το πόσο ακόμη θ αντέξουμε τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία, ανατρέξτε στον σοφό και γενναίο Τσαρούχη, που μας είχε προειδοποιήσει:
"Στην Ελλάδα γίνονται όλα, όπως τα θέλουν οι μέτριοι".
Που είχε εύστοχα επισημάνει, (την εποχή της πλαστής ευμάρειας), ότι:
"Ο Έλληνας έχασε το μεγάλο κίνητρο της ζωής του. Την πείνα. Τώρα τρώει και όλοι έχουν κοιλιά και στομάχι. Δεν μπορεί να έχουν τη δραστηριότητα που είχαν ως πεινασμένοι. Ό,τι μεγάλο έκανε η Ελλάς -είτε από φιλοσόφους είτε από απλούς ανθρώπους- το έκανε από την πείνα. Ο Έλληνας φαγωμένος γίνεται ένα αποκτηνωμένο ζώο.. "
Που είχε σοφά προφητεύσει:
"Ζούμε πολυτελέστερα, απ’ όσο επιτρέπουν τα μέσα μας, πέρα από τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις ψυχικές μας ικανότητες. Αυτό ήδη, δημιουργεί προβλήματα και θα μας προξενήσει μεγάλο κακό."
Ο μέγας καλλιτέχνης, την περίοδο της σεισμογενούς δεκαετίας του '80, τόνιζε ότι "η μετριότητα και η καπατσοσύνη, κατάντησαν να είναι απαραίτητες " και αγανακτούσε με τα "τόσα πολλά αγράμματα τσογλάνια παντού'' , αποκωδικοποιώντας την επέλαση της συμφοράς.

"Ποτέ -έλεγε- δεν υπήρξε εποχή, με τόσο δύσθυμους και μελαγχολικούς ανθρώπους . Αυτό εξηγεί, την τρομερή και μέχρις αηδίας οργάνωση της ευθυμίας. Καμιά εποχή δεν είχε οργανώσει τόσο την ευθυμία, όσο αυτή. Ποτέ δεν έπαιζε πρωί στα σπίτια το ραδιόφωνο εύθυμες μουσικές, για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι μελαγχολικοί και σχεδόν έτοιμοι να αυτοκτονήσουν, Σήμερα το εξαιρετικό άτομο κρίνεται από μέτριους, στην κλίνη του Προκρούστη και κονταίνει ''
Σκεφθείτε τι θα έλεγε, αν μας έβλεπε σήμερα...

Real news 06/11/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.