• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΣ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 30/06/2016 19:02
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Την Παρασκευή ανοίγει το φεστιβάλ της Επιδαύρου με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και ένα θίασο μεγάλων ονομάτων: Κιμούλης, Μπέζος, Φιλιππίδης κτλ. Για τους λάτρεις του αργολικού θεάτρου δεν είναι μόνο η παράσταση που μετράει, αλλά και η εκδρομή.

1. Καταρχάς μπορείτε να φτάσετε στην Επίδαυρο οδικώς, ή με τα πούλμαν που διοργανώνουν εκδρομές. Στην περίπτωση των παραστάσεων του Εθνικού, μπορείτε να μεταβείτε με το πούλμαν του οργανισμού , όπου θεατρολόγοι κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα σας αναλύσουν το έργο και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

2. Εισιτήρια μπορείτε να αγοράσετε και στα ταμεία έξω από το θέατρο,- συνήθως υπάρχουν - αλλά για να μην αγχώνεστε μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από σημεία προπώλησης του φεστιβάλ ή ηλεκτρονικά.

3. Αν αποφασίσετε να μείνετε το βραδύ και να απολαύσετε το μπάνιο σας το πρωί πριν επιστρέψετε στην πόλη, στην Παλαιά Επίδαυρο υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία για όλα τα γούστα. Αν πάλι είστε λάτρεις της φύσης στην περιοχή υπάρχουν και τέσσερα κάμπινγκ, που είναι προσεγμένα και οικονομικά, ενώ στο Λυγουριό μπορείτε να βρείτε δωμάτια σε λογικές τιμές.

4. Φυσικά μετά την παράσταση μην παραλείψετε να βρεθείτε σε κάποια από ταβέρνες της περιοχής, όπου μαζεύονται όλοι οι καλλιτέχνες, ανταλλάσσοντας απόψεις για την τέχνη. Ο θρυλικός Λεωνίδας στο Λυγουριό με τα σπιτικά του φαγητά, η Μουριά στην Επίδαυρο, αλλά και το Ακρογιάλι για όσους προτιμούν το φρέσκο ψάρι ή το Καλογερικόν στη παλαιά Επίδαυρο με την υπέροχη αυλή του είναι μερικές από τις επιλογές που θα σας αποζημιώσουν.

5. Αν μετά από όλα αυτά έχετε ακόμα κουράγιο, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Καπάκι, ντισκοτέκ που έχει συνδέσει το όνομά της με το φεστιβάλ, αφού εκεί μέχρι πρωίας ξεφαντώνει η νεολαία .

6. Φροντίστε να φτάσετε σχετικά νωρίς στο θέατρο, όπου μπορείτε να δροσιστείτε στο χώρο του Ξενία με ένα αναψυκτικό κι έτσι να μπορέσετε να μπείτε στο θέατρο εγκαίρως για να απολαύσετε την ησυχία πριν από την παράσταση και τον γκιόνη που τραγουδάει. Πρέπει να είστε εγκαίρως στο θέατρο, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτό μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον αυτό προβλέπεται.

7. Θυμηθείτε ότι στο αρχαίο θέατρο δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση ή η βιντεοσκόπηση, και πώς τα μάρμαρα φθείρονται με τα ωραία πλην άβολα για την περίπτωση τακούνια σας.

 

Το πρόγραμμα

Αυλαία για τα φετινά Επιδαύρεια 1 και 2 Ιουλίου με Πλούτο του Αριστοφάνη και τους Γιώργο Κιμούλη, Πέτρος Φιλιππίδη, Γιάννη Μπέζο, Αλμπέρτο Φάις. Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης.
Αισχύλου, Ορέστεια, 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. ΜΕ τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς.
15 και 16 Ιουλίου η παράσταση της Αντιγόνης, που κάνει πρεμιέρα στην Επίδαυρο, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε το κορυφαίο έργο του Σοφοκλή, σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, ανεβάζοντας στη σκηνή τρεις γενιές ηθοποιών. Μπέτυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Κώστας Καστανάς, Αντώνης Κατσαρής (Θ.Ο.Κ), Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Δημήτρης Λιγνάδης κ.α.
Οι Επτά επί Θήβας του Αισχύλου, 22 και 23 Ιουλίου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Εναλλάξ πρωταγωνιστούν Γιάννης Στάνκογλου (23/7) / Χρίστος Στυλιανού (22/7).
29 και 30 Ιουλίου το Εθνικό Θέατρο συμπράττει για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή. Καλλιτεχνική διεύθυνση Ρίμας Τούμινας.
5 και 6 Αυγούστου ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντάται για πρώτη φορά με τον Αριστοφάνη σκηνοθετώντας το πιο αντιπολεμικό έργο του, τη Λυσιστράτη, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Γιάννης Βογιατζής, Λένα Δροσάκη, Λένα Κιτσοπούλου, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Αιμίλιος Χειλάκης.
19 και 20 Αυγούστου Όρνιθες του Αριστοφάνη (414 π.Χ.) σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άρης Σερβετάλης.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.