• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΛΑΣ ΚΑΙ  ΧΑΡΥΒΔΗΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Κατέληξε να είναι πιο ... κυβερνητική κι από την κυβέρνηση, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Με ένα πρόγραμμα, να πλειοδοτεί σε μέτρα ακόμη πιο γενναιόδωρης επιδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων, με κορώνες στήριξης της μεσαίας τάξης, (..άσχετα αν θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι) και φυσικά σιγοντάροντας τον κ. Μητσοτάκη στο «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη και να επιμεριστούμε τη ζημιά».
Ο καημός είναι ένας κι είναι κοινός: Η διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων, που ενισχύουν την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, την επίθεση σε εισόδημα και συλλογικές συμβάσεις, τη φοροληστεία των πολλών και φυσικά την φοροασυλία των ισχυρών. Όσο για τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι σίγουρα προσωρινά.
Κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» συμφωνούν πως «εργαζόμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται στο ίδιο καράβι», αφού κοινή γραμμή είναι, οι πρώτοι να δεχτούν νέες θυσίες για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Και το πιο αδιανόητο: Για να επανεκκινηθεί η οικονομία και ο τουρισμός, παίζουν ρώσικη ρουλέτα με τη δημόσια υγεία.
Βρισκόμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, που όπως και στον Όμηρο, στέκονται πάνω σε δύο σκοπέλους κι όποτε θέλουν κάνουν το στενό πέρασμα στις Πλαγκτές Πέτρες, ρουφήχτρα!
Αν δεν αμφισβητήσουμε δυναμικά και δεν εμποδίσουμε αυτόν τον αποτυχημένο, επικίνδυνο και χρεοκοπημένο δρόμο ανάπτυξης, θα ζήσουμε την εποχή εκείνη, που η κανονικότητα της ζωής θα περιλαμβάνει φτώχεια, ανεργία και νόμους εναντίον μας.
Και κάτι ακόμη. Η δήθεν σκληρή φραστική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στον Έβρο, με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, δεν πείθει, όσους καταλαβαίνουν τι ακριβώς παίζεται στην περιοχή. Η εμπλοκή μας στους σχεδιασμούς με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ, οξύνει την αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας στην περιοχή και διαμορφώνει το έδαφος για συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η δήθεν κόντρα των δύο, απλώς επιχειρεί να υποβαθμίσει το βασικό ζήτημα, που είναι η τουρκική αμφισβήτηση του Πρωτοκόλλου του 1926 και της Συνθήκης της Λοζάνης που καθόρισε τα σύνορα. Οι πρόσφατες εξελίξεις αποδεικνύουν τη χρεωκοπία της συγκεκριμένης -όμοιας- πολιτικής ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Και κάτι τελευταίο. Το καυτό ζήτημα της προστασίας των παιδιών, με το άνοιγμα παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Η συνέχεια της μόρφωσης των παιδιών μας, δεν επιτρέπεται να αποτελεί ατομική εκτίμηση ρίσκου.
Παρατηρώ ότι ουδείς λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τις πρακτικές προτάσεις, που καταθέτουν εδώ και μέρες οι φορείς γονέων και εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση οφείλει να παρέχει δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής, να προσλάβει άμεσα προσωπικό για καθαριότητα στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ. Οφείλει να λάβει μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Απαιτείται άμεσα συνολικός επανασχεδιασμός. Οι εξαγγελίες για ανώτατο όριο 15 μαθητών ανά τάξη, σε αίθουσες κλουβιά και κοντέινερ, είναι επικίνδυνες, όπως επικίνδυνη είναι και η επίκληση στην ατομική ευθύνη των γονέων. Είναι επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε η λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, να γίνει με κριτήριο την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.