• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
 Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Έργο-πείραμα, που καταργεί τα όρια ανάμεσα σε αθωότητα και ενοχή, σε αλήθεια και ψέμα. Εκκινεί από την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα. Το «νόημα» του, συμπυκνώνεται στο ότι οι αληθινοί δολοφόνοι είναι (και θα είναι πάντα) οι θεατές.
«Συναυτουργοί» της Δημητρακοπούλου, οι σπουδαίοι ηθοποιοί Πάνος Ζουρνατζίδης και Σήφης Πολυζωίδης. Ενσαρκώσουν -στο Faust- σε διπλή διανομή τους ρόλους Χειριστή και Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.
Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή του (γεμάτου με θεατές) θεάτρου.
Χειριστής του Πειράματος ο ένας, πειραματόζωο ο άλλος, έναντι αμοιβής.
Το Πείραμα μοιάζει με απλή στατιστική καταγραφή: ο Χειριστής κάνει διάφορες εγκυκλοπαιδικού τύπου ερωτήσεις, γύρω από τη ναζιστική θεωρία του Lebensraum, του Ζωτικού Χώρου και στη συνέχεια, δίνει στο πειραματόζωο, μια υδρόγειο σφαίρα και το καλεί να βρει διάφορες πρωτεύουσες χωρών.
Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, μα όταν το Πειραματόζωο αγγίζει την Κουάλα Λουμπούρ, ένας πυροβολισμός σκοτώνει έναν θεατή του θεάτρου.
Μπορεί να αντέξει το Πειραματόζωο μια τέτοια πιθανότητα;
Πόση διαπραγμάτευση με την ηθική, του είναι επιτρεπτή;
Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση, βλέποντας το κεφάλι του διπλανού τους, να συντρίβεται από μια σφαίρα;
Ο Τριαρίδης ξύνει πάλι, τις τπληγές των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών, χρησιμοποιώντας φόρμες γραφής, από ποίηση μέχρι παραμύθι.
Αυτήν την παράσταση δεν τη χάνουμε, όπως δε χάνουμε καμμιά δουλειά της Δημητρακοπούλου..

REAL NEWS 18/12/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.