• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΟΣΜΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Η Ευρώπη του πολιτισμού και του κοινωνικού κράτους χαροπαλεύει. Ο Φαμπρ είχε την ψευδαίσθηση, ότι είναι ακόμη ζωντανός. Ήρθε να παραστήσει τον ζωντανό, σε έναν Eπιτάφιο, αντί να σταθεί λίγο, να ακούσει τη σιωπή. Τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι ηχηρή.

Από την συγκέντρωση στη Σφενδόνη, κρατώ τον θυμό όλων μας, απαξιωμένων, απλήρωτων, εξαπατημένων ανθρώπων του θεάτρου. Tα γρήγορα αντανακλαστικά της συσπείρωσης, γύρω από το εύστοχο κείμενο του Μαυριτσάκη.

Κρατώ και άλλα:

• Τη δικαίωση, μέσω Φάμπρ, του υπουργού Λάσκαρη, που κατάργησε στις αρχές της μεταπολίτευσης, την πάλη των τάξεων: αντάμωσαν στο μετερίζι της Σφενδόνης, ευνοημένοι και μη, συστημικοί και ριζοσπάστες, αφεντικά και εργάτες. Ο Φαμπρ ένωσε τα άκρα κι αποχώρησε. Μένει να δούμε, αν οι εργοδότες του «καθαρού» ελληνικού θεάτρου, θα συνεχίσουν χέρι-χέρι με τους εργάτες του. Είθε.

• Την πρόταση για βίαιη διακοπή παραστάσεων του φαμπρικού σύμπαντος το καλοκαίρι. Επακολούθησε χειροκρότημα.

• Την εκκωφαντική σιωπή απέναντι στο έγκλημα της κατάργησης των θεατρικών επιχορηγήσεων στη χώρα μας.

Άσχετο: στην Κύπρο, μοιράστηκαν οι θεατρικές επιχορηγήσεις του 2016: 1.280.000 ευρώ σε 20 θεατρικές ομάδες. Ακούγεται ότι εσχάτως πολλοί έλληνες σκηνοθέτες, σχηματίζουν ουρές, για να εξασφαλίσουν εκεί, τα προς το ζην. Ακούγονται αντιδράσεις από Κύπριους καλλιτέχνες, για την απειλή Ελλαδοποίησης του Κυπριακού θεάτρου. Παράξενος κόσμος...

*Σκηνοθέτης – Πανεπιστημιακός,
Πρόεδρος Ελλ.Κέντρου Κιν/φου


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.