• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΠΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ο ΠΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Ο ΠΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 11/12/2016 14:53
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Όταν ο Ίαν Μακ Κέλλεν συναντάει τον Πάτρικ Στιούαρτ στη σκηνή για να παίξουν Πίντερ, μιλάμε για το θεατρικό γεγονός της χρονιάς.

Η παράσταση «No Man’s Land» (Nεκρή ζώνη), που ξεκίνησε την πορεία της από το Μπρόντγουεϊ, έχει σπάσει ταμεία κι έχει αποθεωθεί από τους κριτικούς, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς μιλάμε για δυο ιερά τέρατα της υποκριτικής. Μάλιστα λέγεται ότι είναι πιο εύκολο να πιεις τσάι με την βασίλισσα, παρά να βρεις εισιτήριο για να την παρακολουθήσεις. Εμείς όμως θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε ζωντανή μετάδοση την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο της σειράς National Theatre Live.
Η αινιγματική αυτή κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας. Ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας εξελίσσεται ανάμεσα σε δυο ηλικιωμένους συγγραφείς που συναντιούνται ένα καλοκαιρινό βράδυ σε μια παμπ. Το συγκεκριμένο έργο ο Πίντερ το έγραψε στα 45 του χρόνια και εμπεριέχει με έναν τρόπο όλες τις πολιτικές του ανησυχίες, που τότε ακόμα δεν είχαν εκφραστεί δημόσια, ενώ σε αυτό κυοφορούνται πολλά στοιχεία που θα αναπτυχθούν σε μεταγενέστερα κείμενά του.

Μετά το τέλος της παράστασης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε απευθείας μετάδοση μία συζήτηση ανάμεσα στους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη Σων Μαθάιας.

Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.