• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ
Ο ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ

Ο ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 29/07/2016 10:55
  • Κατηγορία: Άρθρο

Πολλές φορές σκέφτομαι πως όλοι μας –όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά όλοι όσοι μένουμε στην Ευρώπη– ζούμε με την έντονη αίσθηση, πως κάποιοι εξαιρετικά απειλητικοί εχθροί, στέκονται έξω από τα εύθραυστα τείχη της συνηθισμένης, μίζερης, αλλά βολικής –ακόμη– ζωής μας.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια το όνομα του εχθρού – γιατί ο εχθρός αυτός, έχει πολλά προσωπεία και πολλά ονόματα. Μερικές φορές, μοιάζει πως ο χειρότερος εχθρός μας, αυτός που απεχθανόμαστε περισσότερο, έχει το ίδιο πρόσωπο με εμάς τους ίδιους, το ίδιο όνομα.

Χρειαζόμαστε λοιπόν, μια τραγωδία, προκειμένου να ανακαλύψουμε ξανά, ότι είμαστε άνθρωποι και ότι όλους μας ενώνει η κοινή ανθρώπινη μοίρα. Κι όταν το σίδερο και το ατσάλι θα γίνουν σκόνη, εμείς θα παραμείνουμε.

Όλοι οι συντελεστές των «Επτά επί Θήβας», αντιμετωπίζουμε την εξής πρόκληση: προσπαθούμε να ερευνήσουμε, πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης, μπορεί να συμβαδίσει με την ανάγκη που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας και είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στα παιδιά μας. Την απόλυτη και ζωτική ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι, παρά τον όποιον φόβο, την ανασφάλεια και την απελπισία.

ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.