• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ


5.0/5 rating 1 vote

Η προσφορά τους στη θεατρική τέχνη είναι αδιαμφισβήτητη και η παρουσία τους μόνο κύρος προσδίδει κάθε φορά στις παραστάσεις που συμμετέχουν. Σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιοί, που χρόνια τώρα, έχουν επιβεβαιώσει την καλλιτεχνική αξία και το μέγεθός τους, επανέρχονται δυναμικά και μας καθηλώνουν.

Η κυρία Μαρία Σκούντζου στην «Παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη στο θέατρο Ραντάρ, δίνει τραγική υπόσταση στο ρόλο της Μητέρας, που δεν αναγνωρίζει το ίδιο της το γιο και τον σκοτώνει. Φωτίζοντας τις εσωτερικές συγκρούσεις του χαρακτήρα και αποκαλύπτοντας τη φιλοσοφική διάσταση του κειμένου, η κυρία Σκούντζου κάνει μια πολύτιμη ερμηνεία, που έχει κατακτήσει το κοινό.

Η κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια απουσίας από τις αθηναϊκές σκηνές στο θέατρο Βεάκη, για να υποδυθεί με σπαρακτικό τρόπο την Φιλιώ Χαϊδεμένου. Μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ιστορίας που έζησε έναν ολόκληρο αιώνα, βίωσε την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής και αγωνίστηκε για τη διατήρηση της μνήμης του ελληνισμού, παίρνει σάρκα και οστά από μια σπουδαία καλλιτέχνη, που θέλουμε να βλέπουμε πιο συχνά.

Η κυρία Ρένη Πιττακή και η κυρία Ρούλα Πατεράκη συναντιούνται στο θέατρο Σφενδόνη, ερμηνεύοντας δυο θρυλικές αντίζηλες του κινηματογράφου, την Τζόαν Κρόφορντ και την Μπέτι Ντέιβις στην παράσταση «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;». Η παράσταση βασίζεται στην ιστορική ταινία, όπου οι μεγάλες σταρ συμπρωταγωνίστησαν , κάνοντας το Χόλυγουντ άνω κάτω. Μια παράσταση για την μανία της εκδίκησης με βιτριολικό χιούμορ και δυο καλλιτέχνιδες υψηλών επιδόσεων στους απαιτητικούς ρόλους αυτής της ιδιαίτερης θεατρικής, που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Η κυρία Λήδα Πρωτοψάλτη αφήνει για λίγο την αγαπημένη της Στοά και μετακομίζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου πρωταγωνιστεί στο έργο «Το ψωμί της Νινευί» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Ερμηνεύοντας σπαρακτικά την ιστορία της Νουρ, μιας πρόσφυγα, μας αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τη μεγαλύτερο ζήτημα του καιρού μας και μας οδηγεί σε μια Οδύσσεια , που αποτελεί καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους σήμερα.

Στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια δυναμικής παρουσίας, η κυρία Μπέττυ Αρβανίτη καλεί την Ρούλα Πατεράκη, με την οποία εγκαινίασε το θέατρό της με την θρυλική παράσταση «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρας Φον Καντ» του Φασμπίντερ, για να τη σκηνοθετήσει σε μια νέα εκδοχή των «Τρωάδων» του Ευριπίδη. Με άξονα το θέμα του πολέμου και τις καταστροφικές του συνέπειες, υποδύεται την θρυλική βασίλισσα της Τροίας που έζησε τον απόλυτο ξεριζωμό σε μια ερμηνεία ψυχής.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.