• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΟΣ!
ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΟΣ!

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΟΣ!


5.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

Κάποτε, πριν από 50 χρόνια, ένας νεαρός ναυτικός, καθώς περνούσε το Σουέζ, άκουσε στο ραδιόφωνο τον Κάρολο Κουν να μιλά στην εκπομπή του Αχιλλέα Μαμάκη ''Το θέατρο στο μικρόφωνο".

Αυτό ήταν. Σανίδι - θάλασσα 1-0.

Παρατάει τα ταξίδια και αρμενίζει στα υπέροχα έργα του Θεάτρου Τέχνης, για 22 χρόνια.
Βραβεία, μεγάλες ερμηνείες, διακρίσεις, σπουδαίοι ρόλοι, νίκες αμέτρητες, μια ζωή γεμάτη θέατρο! Έρχονται όμως και ταινίες με Αγγελόπουλο, Βούλγαρη, Ψαρρά, γράφει και πρωταγωνιστεί σε επιτυχημένες δουλειές στην τηλεόραση.

Είναι πλέον ο καταξιωμένος θεατρικός συγγραφέας, σημαντικός σκηνοθέτης, μεγάλος ηθοποιός και δάσκαλος Γιώργος Αρμένης.

''Το θέατρο είναι η ζωή μου, κάθε φορά ζω και μια καινούργια συγκίνηση'', λέει.
''Μ ενδιαφέρει η αγωγή της ψυχής, σ' αυτά που γράφω, ψάχνω την πολιτική και την κοινωνική διάσταση των γεγονότων, το θέατρο οφείλει να είναι χώρος πολιτικής σκέψης''.

Σεμνός, με ανατρεπτικό χιούμορ, εφηβική διάθεση, ορμή και πάθος, μπαίνει κάθε φορά με όλο του το είναι, στα νέα θεατρικά στοιχήματα.

Γι' αυτόν, όλα είναι θέατρο. Μ' έναν όρο. Να καταθέτεις, μόνο αλήθεια.
Μισεί τον συντηρητισμό και τον τρόμο όσων κρατούν κλειστές τις πόρτες στους νέους, στο καινούργιο. Απαιτεί όμως κι από τους νέους, να βάζουν στόχους και να κάνουν τα πάντα για να τους φτάσουν.

"Ασε να μην μιλήσω καλύτερα", είναι το έργο, που έγραψε, σκηνοθετεί και θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο, στην Κεντρική Σκηνή, του "Νέου Ελληνικού Θεάτρου - Γ. Αρμένης", στα Εξάρχεια. Δίπλα του, οι Κ. Φλωκατούλας, Μ. Γεωργιάδης, Ηλ. Ζερβός, Χ. Ευθυμίου, Γ. Ζιάννη, Θ. Τσάκαλος κα.
Καλοτάξιδοι!

 

(Πηγή φωτογραφιών: popaganda)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.