• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 12/07/2016 14:24
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Είστε νέοι συγγραφείς και θέλετε να καταθέσετε την πρότασή σας στο Φεστιβάλ Αθηνών; Μιλήσαμε με την κ. Δήμητρα Κονδυλάκη, σύμβουλο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και μας εξήγησε όλα όσα πρέπει να κάνετε.

Καταρχάς, πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η τέταρτη κατηγορία, συνιστά μια καινοτομία, με στόχο την ανάδειξη νέων συγγραφέων στη χώρα μας.
«Πρωτοεμφανιζόμενος για μας θεωρείται ένας συγγραφέας», μας εξηγεί η κυρία Κονδυλάκη, «που θεατρικό του έργο, δεν έχει παιχτεί ποτέ από επαγγελματικό θίασο. Μπορεί όμως να έχει παρουσιαστεί από ερασιτεχνική ομάδα, να έχει διαβαστεί δημόσια σε αναλόγιο ή να έχει συμμετάσχει σε πλατφόρμες νέων έργων.
Επίσης σ’ αυτή την κατηγορία μπορεί να υποβάλουν έργο τους, συγγραφείς από τον ευρύτερο χώρο της λογοτεχνίας, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά θεατρικό έργο τους. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας, για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν την πρότασή τους».
«Οι προτάσεις αφορούν μόνο ολοκληρωμένα έργα. Από αυτά θα επιλεγούν πέντε το μάξιμουμ, ανάλογα με τη δυναμική και το συγγραφικό τους ενδιαφέρον. Οι συγγραφείς των επιλεγμένων έργων θα πάρουν μέρος σε εργαστήριο διάρκειας δύο μηνών και από αυτά θα προκριθούν ένα ή δύο , τα οποία θα αποτελέσουν κατόπιν παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του εργαστηρίου, θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο», συμπληρώνει η κ. Κονδυλάκη.
Οι προτάσεις σε αυτήν την κατηγορία, δεν χρειάζονται επιπλέον πληροφορίες παραγωγής. Αφορούν αποκλειστικά αδημοσίευτα θεατρικά έργα και κατατίθενται από τους συγγραφείς τους. Δραματουργικές συνθέσεις που έχουν παραχθεί συλλογικά ή συνθέσεις αποσπασμάτων (μαρτυριών, λογοτεχνικών κειμένων κτλ.) δεν θα γίνουν δεκτές.
Εάν κάποιος σκηνοθέτης θέλει να προτείνει ένα καινούργιο νεοελληνικό έργο ή ένα νέο έργο καταξιωμένου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα μπορεί φυσικά να το κάνει, όχι όμως σε αυτή την κατηγορία, αλλά στην κατηγορία μεμωνομένων παραστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση το έργο θα επιλεγεί εφόσον εγκριθεί η συνολική πρόταση.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.