• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ, ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ, ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ, ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ;


4.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 29/07/2016 10:18
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Πέπλο μυστηρίου φαίνεται ότι καλύπτει την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στις ιδιωτικές δραματικές σχολές. Μέχρι σήμερα, οι υποψήφιοι είθισται να εξετάζονται από επιτροπή του Υπουργείου και τέτοια εποχή συνήθως, έχουν κατατεθεί οι δηλώσεις συμμετοχής.

Φέτος τα πράγματα όμως, δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα, αφού το Υπουργείο δεν έχει βγάλει καμία σχετική ανακοίνωση και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι μέλλει γενέσθαι. Θα καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις, όπως ακούγεται, οπότε οι υποψήφιοι θα δίνουν εξετάσεις κατευθείαν στη σχολή που επιθυμούν να σπουδάσουν, ή θα γίνουν τελικά κι απλώς το Υπουργείο έχει καθυστερήσει την όλη διαδικασία;

Τέλος Ιουλίου πια και το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να ενημερώσει τους υποψηφίους για το τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να προετοιμαστούν.

Το πλέον σημαντικό όμως, είναι τι θα ισχύει για τα πτυχία των αποφοίτων, σε περίπτωση που δεν θα διενεργούνται εξετάσεις από την αρμόδια επιτροπή. Μέχρι στιγμής οι σπουδαστές που έχουν περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις του ΥΠΠΟ , αφού ολοκληρώσουν το τρίτο έτος, εξετάζονται και πάλι από αντίστοιχη επιτροπή, προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο. Οι σπουδαστές που δεν έχουν εγκριθεί από την επιτροπή, λαμβάνουν τίτλο σπουδών, που πιστοποιεί ότι έχουν ολοκληρώσει την τριετή τους φοίτηση σε κάποια ιδιωτική δραματική σχολή. Αν δεν διενεργούνται οι εισαγωγικές εξετάσεις τι ακριβώς θα ισχύει; Πώς θα παίρνουν πτυχίο οι απόφοιτοι των ιδιωτικών δραματικών σχολών;

Πολλά τα ερωτήματα, αλλά η αναβάθμιση των σπουδών (για την οποία πολύς ο λόγος τελευταία, αλλά μικρό το έργο), γίνεται μόνο με σωστή κι έγκαιρη ενημέρωση. Ελπίζουμε λοιπόν σύντομα το ΥΠΠΟ να δώσει μια απάντηση και να βάλει τέλος στη αγωνία εκατοντάδων παιδιών.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.