• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 01/06/2016 18:24
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δίνει τα τελευταία χρόνια δυναμικό παρόν στα θεατρικά πράγματα, ζωντανεύοντας πολιτιστικά την περιοχή του Πειραιά.

Η σεζόν 2016-17 θα ξεκινήσει με δύο επαναλήψεις, τον "Φάουστ" του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου και την "Προδοσία" του Πίτερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Διαμαντής, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» , θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό που δύο μεγάλες παραγωγές του θεάτρου, κέρδισαν το κοινό και συνεχίζουν και για δεύτερη χρονιά.

Ακολουθεί μια ακόμα φιλόδοξη παραγωγή, ο "Άμλετ" του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη και τους Ευγενία Δημητροπούλου, Αλέξανδρο Λογοθέτη και Έλενα Τοπαλίδου.

Στη συνέχεια, θα ανεβεί ο "Καλιγούλας" του Καμύ, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Κούτσνερ, με τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Κώστα Αρζόγλου.

Το Νοέμβριο θα δούμε μια παράσταση, με κεντρικό άξονα το προσφυγικό και την ιστορία του Πειραιά. Το κείμενο υπογράφουν οι Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης, τη σκηνοθεσία ο Δημήτρης Μυλωνάς, ενώ θα πρωταγωνιστούν η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς. Παράλληλα θα παρουσιαστεί μια έκθεση πάνω στο θέμα του Προσφυγικού, σε επιμέλεια του Βάσια Τσοκόπουλου, που συνομιλεί με την ιστορία της προσφυγιάς τότε και σήμερα και θα περιοδεύσει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά. Πάνω στον ίδιο άξονα θα ετοιμάσει μια δεύτερη παραγωγή, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η Ραφίκα Σαουί με το Γυμνάσιο Καμινίων.

Παράλληλα οι μικροί φίλοι του θεάτρου, θα απολαύσουν "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ", σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου.

Το πρόγραμμα όμως φαίνεται πως αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται και για την περίοδο 2017-18 με τον "Γλάρο" του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Κουρή, Ακύλλα Καραζήση, Δημήτρη Ημελλο, Νίκο Χατζόπουλο και Αλκηστη Πουλοπούλου, αλλά και το "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τενεσί Γουίλιαμς σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Μπλανς Ντυμπουά και τον Χάρη Φραγκούλη ως Στάνλεϊ Κοβάλσκι.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.