• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ
ΤΟ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ

ΤΟ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ


4.1/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

Υπάρχει ένας μοναχικός καβαλάρης στο Θέατρο, που νοιάζεται μόνο για το ταξίδι!
'Ετσι δημιουργεί πάντα, εξαίσια έργα τέχνης. Παραστάσεις που έχουν υμνηθεί από κριτικούς και κοινό και θεωρούνται μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής. Ο Δήμος Αβδελιώδης.
Επιτέλους, κάποιοι που αγαπούν και υποστηρίζουν πραγματικά το καλό θέατρο, όπως οι υπεύθυνοι του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, συνεργάζονται πλέον -και για τα επόμενα 2 χρόνια- με τον σημαντικό δημιουργό και έτσι παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, η τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι», του Αλ. Παπαδιαμάντη
Στο “Μυρολόγι της Φώκιας’, ο Παπαδιαμάντης ενορχηστρώνει μια συμφωνία ήχων και εικόνων θαμβωτικής ομορφιάς, που εναλλάσσονται με πένθιμα μοτίβα της μνήμης, από την απώλεια και τον θάνατο.
Το ‘’Καμίνι’’, αντίθετα, είναι μια ευφρόσυνη, αντίστιξη στο ‘‘Μυρολόγι’’, ύμνος στον έρωτα για ζωή, καμίνι επιθυμιών, που πυροδοτεί και ταλανίζει ανθρώπους και πράγματα.
Εδώ όμως, προκαλείται συμπάθεια και γέλιο, για τον βαθμό άγνοιας και αθωότητας, των κυνηγών των δώρων της γης, αλλά και των αφελών καταστροφέων τους
Ο Δ. Αβδελιώδης προτείνει πάντα με τις παραστάσεις του, έναν ανανεωμένο και μοντέρνο τρόπο θεατρικής έκφρασης, με διαύγεια και σαφήνεια. Η παρακολούθησή τους, γίνεται βιωματική εμπειρία για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή παιδείας.
Ερμηνεύει η εξαιρετική Αλεξία Φωτιάδου .
Για λίγες μόνο παραστάσεις, από 14/10 μέχρι 6/11 . Δεν το χάνουμε.

Real news 18/9/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.