• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 07/04/2017 10:47
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

10 εκατομμύρια ευρώ είναι ο φετινός προϋπολογισμός. Από αυτά, τα τέσσερα θα δοθούν για τις παραγωγές και τα έξι για λειτουργικά έξοδα.
3 ολοκαίνουργια logo αρχαιοελληνικής έμπνευσης: ο Μινώταυρος, η Σφίγγα και ο Πήγασος. Το σχεδιασμό έχει κάνει η Ιφιγένεια Βασιλείου. Ο κ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα, στην παρουσίαση του προγράμματος, αποκάλυψε ότι η γραφίστρια του φεστιβάλ τού παρουσίασε το πρώτο κι εκείνος ενθουσιάστηκε με την ιδέα της, όποτε της πρότεινε να την εξελίξει. Μάλιστα κάνοντας χιούμορ είπε ότι μάλλον ταυτίζεται με τον Μινώταυρο.

2 καινούργιοι θεσμοί: Το Λύκειο της Επιδαύρου, ένα θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, που αποτελούσε και έναν από τους βασικούς στόχους του καλλιτεχνικού διευθυντή και το Άνοιγμα στην πόλη, που σκοπό έχει να επικοινωνήσει το φεστιβάλ σε ένα μεγάλο μέρος του κοινού και να εμπλέξει τους πολίτες στην όλη διοργάνωση. Σε αυτό θα δούμε πάνω από 40 ακτιβιστικές δράσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
3 μήνες περίπου θα διαρκέσει φέτος η φεστιβαλική γιορτή- από τις 22 Μαΐου έως τις 19 Αυγούστου- εφόσον θα υπάρξει στους χώρους της Πειραιώς και μια προφεστιβαλική περίοδος, που συμμετέχουν το Bob Theatre Festival και η queer platform Sound Acts (22-28-/5).
7 παραστάσεις θα παιχτούν στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και 4 στη Μικρή Επίδαυρο.
3 επαναλήψεις: ο «Αμύντας» του Γεωργίου Μόρμορη στη σκηνοθεσία του προσφάτως εκλιπόντος Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, σε επιμέλεια της κόρη του Κατερίνας, οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στη σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, αυτή τη φορά χωρίς διπλή διανομή, και «Η σφαγή των Παρισίων» του Κρίστοφερ Μάρλοου από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων του Χρήστου Θεοδωρίδη.
13 παραγωγές σύγχρονου ελληνικού θεάτρου στους χώρους της Πειραιώς και 1 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά από την Μάνια Παπαδημητρίου με τίτλο «Β.ound, το σκηνικό που φοβάται».
10 διεθνείς παραγωγές ανάμεσα στις οποίες πρωταγωνιστεί το αφιέρωμα στη Βερολινέζικη Φολκσμπύνε.
13 παραστάσεις χορού, 35 μουσικές εκδηλώσεις και 3 εικαστικές εκθέσεις
1 βραδιά stand up comedy, ένα είδος που πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών
2 μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον: ένα πάρτι στη λήξη της προφεστιβαλικής περιόδου από τον Best fm και μια εκδήλωση στη λήξη των Επιδαυρίων, στο μεγάλο θέατρο της Επιδαύρου που θα έχει τον τίτλο «Εδώ είναι αλώνι για χορό».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.