• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ. ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ. ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ. ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Γεννηθήκατε στη Σύρο, στην εφηβεία σας, παρακολουθήσατε μαθήματα στο Εθνικό Θέατρο, (είδατε Παξινού-Μινωτή να διδάσκουν) και στη Σχολή Σταυράκου στα ντουζένια της.
Αρχίσατε να γράφετε, στρατιώτης στα Γιάννινα κι ένας απ' τους πρώτους σας στίχους, "το τρένο φεύγει στις οκτώ", μελοποιείται απ' τον Θεοδωράκη.
Λατρεύετε τον "Πασατέμπο" του Χιώτη, τις μουσικές του συντοπίτη σας Βαμβακάρη και τον Μότσαρτ. Μελοποιηθήκατε από Ζαμπέτα και Θεοδωράκη, μέχρι Χατζιδάκι και... Τερλέγκα
Η Χούντα σας λογόκρινε διαρκώς.
Στα "Λόγια και τα χρόνια", το "Ξημερώνοντας μέρα κακή" ήταν "ξημερώνοντας Παρασκευή", γιατί Παρασκευή έγινε το πραξικόπημα, το "Να ζεις μ’ αυτή την κομπανία", ήταν "μ’ αυτή τη συμμορία", το "Και του καημού την πόρτα να χτυπήσεις", ήταν "και του λαού την πόρτα..".
Τηλεφωνήσατε στον Ζαμπέτα, του διαβάσατε τους στίχους και αυτός είπε "βρε Μάνο, αυτό δεν είναι τραγούδι, είναι κατάθεση στον Άρειο Πάγο!".
Οι λέξεις σας σφράγισαν εποχές. Στίχοι για Πέτρουλα, Πλουμπίδη, Λούξεμπουργκ.
"Στα χρόνια της υπομονής δε μας θυμήθηκε κανείς" με Κουγιουμτζή. "Μαλαματένια λόγια", με Μαρκόπουλο. "Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά..." με Θεοδωράκη. "Οι ελεύθεροι κι ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές", που απογείωσε η ερμηνεία του Νταλάρα.
Είστε πάντα ευγενικός, τρυφερός και διακριτικός. Κι εσείς, όπως όλοι οι δημιουργοί, αναμένετε απ' την ΑΕΠΙ (ή μία νέα ΑΕΠΙ καθαρή) τα ποσοστά των δικαιωμάτων σας.
Η έγνοια σας είναι νοίκι, φως, νερό, τηλέφωνο.
Εμείς θα έπρεπε να πληρώνουμε "ενοίκιο", ευχαριστώντας σας που συμπέσαμε σ' αυτή τη ζωή.

Real news 12/3/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.