• BUZZ
  • Νέα
  • 2ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΣΒΟΥ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΣΒΟΥ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΣΒΟΥ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 12/01/2017 17:09
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.

Κάρολος Κουν

Μετά το περσινό θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου – που σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της Λέσβου , θεατρόφιλους θεατές, ερασιτέχνες και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς – ήρθε η στιγμή για το 2ο θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου και η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» ως διοργανωτές και η εταιρία «Όψεις Πολιτισμού» επανέρχονται με μια καινούργια χορταστική πρόταση πολιτιστικής θεατρικής παρέμβασης.

Ο πρώτος μήνας του νέου έτους θα κυλήσει με ένα ιδιαίτερα υψηλό θεατρικό διαμέτρημα αφού δεκαπέντε περίπου ποιοτικές παραγωγές θα ξεδιπλωθούν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Πρόκειται για παραστάσεις που οι περισσότερες παίζονται την ίδια χρονική περίοδο και στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Συγχρόνως στη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ πρόκειται να γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σχετικές με το θέατρο με την παρουσία συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, με ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, με προβολές ντοκιμαντέρ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έτσι κι αλλιώς εκπαιδευμένο θεατρικό κοινό του νησιού της Λέσβου.

Αν συνεκτιμήσει κανείς την πληθώρα των θεατρικών παραγωγών που δημιουργούν οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νησιού – καθώς και αυτών που ετοιμάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα – το 2ο θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου με τις δυνατές επαγγελματικές του παραγωγές συμπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεατρικό γίγνεσθαι στον τόπο μας.

Στόχος μας είναι να θεσμοθετηθεί το θεατρικό φεστιβάλ στη Λέσβο και να αποτελέσει ένα σταθμό στα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, που κάθε χειμώνα θα αφήνει μια ποιοτική θεατρική πινελιά στην πρωτεύουσα του Βορείου Αιγαίου. Κι ακόμα σταδιακά να εμπλουτιστεί και με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις και να συνδυαστεί ίσως και με άλλες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τα θεατρικά δρώμενα στη Λέσβο.

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου συμπατριώτη μας θεατρανθρώπου Μπάμπη Αλατζά του αφιερώνουμε το 2ο θεατρικό φεστιβάλ Λέσβου.

Ο φίλος, ο Μπάμπης, δεν ήταν απλά ένας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος, ένας καλός άνθρωπος, άνθρωπος της τέχνης και της διανόησης, που γνώριζε άριστα το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ένα Μυτιληνιός που λάτρεψε το νησί του και τους ανθρώπους του. Έτσι το φετινό Φεστιβάλ, θα έχει την ονομασία «Χειμερινό Θεατρικό Φεστιβάλ Λέσβου, Μπάμπης Αλατζάς»

Εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι το θεατρόφιλο κοινό του νησιού μας θα ανταποκριθεί στην υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτισμού-Τουρισμού

του Δήμου Λέσβου

Κώστας Αστυρακάκης

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το φεστιβάλ θεάτρου παρουσιάζει τις παρακάτω θεατρικές παραστάσεις αλλά και μία κινηματογραφική προβολή:

• 13 Ιανουαρίου «Faith» της Kate Robin
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης. Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης

• 14-15 Ιανουαρίου «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη
Πρωταγωνιστεί : Τάκης Χρυσικάκος, Κρητική λύρα - Τραγούδι : Γεωργία Νταγάκη. Κλασική κιθάρα : Χρυσόστομος Καραντωνίου.

• 16-17 Ιανουαρίου «Το όνομα μου είναι Τζαίημς Ντην» του Γιώργου Χρονά
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Χρονάς. Στο ρόλο του Ντην ο Αγησίλαος Σιούνας. Φιλική συμμετοχή: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Γιώργος Χρονάς, Δανάη Δημητροπούλου

• 18-19 Ιανουαρίου «Λωξάντρα» της Μαρία Ιορδανίδου
Σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή-ερμηνεία: Άννα Βαγενά.

• 20 Ιανουαρίου «Οι σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου, Ερνέστος Βουτσίνος, Έφη Καραγιάννη, Αβραάμ Παπαδόπουλος.

• 21 & 22 Ιανουαρίου: δύο παιδικές παραστάσεις
«Μαγικοί Επιστήμονες» σε κείμενο Άκη Μητσούλη και σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα, με πρωταγωνιστές τους Μάριο Κωνσταντίνου, Χρήστο Γκουτσίδη και Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο.
«Σολομώντεια λύση» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαντζόπουλου και μουσική του Δημήτρη Λέκκα, με τους Χρήστο Γκουτσίδη, Δημήτρη Δάγκαλη, Ελένη Χρυσομάλλη, Ανδρομάχη Βουτσά, Βαλάντη Γαργάνη, Χριστόφορο Χριστοφορίδη.

• 22 Ιανουαρίου «Την λένε Εύα» του Αντώνη Μποσκοΐτη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης. Παίζουν: Εύα Κουμαριανού - Αντώνης Μποσκοΐτης.

• 23 Ιανουαρίου: προβολή του ντοκιμαντέρ «Κατερίνα Γώγου - Για την αποκατάσταση του μαύρου» σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη.

• 24 Ιανουαρίου «Μαράν Αθά» του Θωμά Ψύρρα
Θεατρική Διασκευή: Δ. Αβδελιώδης. Με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη

• 25 Ιανουαρίου «Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου
Σκηνοθέτης: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου. Παίζουν: Φώτης Μακρής.

• 26 Ιανουαρίου «Νίνα 2» της Κάτιας Σπερελάκη
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύει η Κάτια Σπερελάκη

• 27 Ιανουαρίου «Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευτυχία Γιακουμή.

• 29-30 Ιανουαρίου «La cociniera» του Eduardo Machado
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ. Συμμετέχουν ακόμη οι: Απόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροειδάκη, Παύλος Παυλίδης.

• Επίσης εκτός Μυτιλήνης:
Στο Πλωμάρι: 17 Ιανουαρίου «Λωξάντρα», 21 Ιανουαρίου «Οι Σιδεράδες» και 22 Ιανουαρίου «Μαγικοί Επιστήμονες».
Στην Αγιάσο: 24 Ιανουαρίου, «Το Κιβώτιο».

 

13 Ιανουαρίου 2017 έως 30 Ιανουαρίου 2017
2ο Θεατρικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης. Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, 22510-37394.
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310-257218, 6974655664.
Κανονικό εισιτήριο 13€, μειωμένο 10€ για φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ. Το εισιτήριο των παιδικών παραστάσεων είναι 8€ για τους ενήλικες και 5€ για τα παιδιά.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.