• BUZZ
  • Νέα
  • 7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2017
7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2017

7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2017


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 13/06/2017 10:12
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης από το 2010 αποτελούν για τη πόλη της Θεσσαλονίκης ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός, στοχεύοντας στην ανάδειξη του θεατρικού γίγνεσθαι, την καθιέρωση βράβευσης για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, την απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, την ενίσχυση τοπικών θεατρικών ομάδων, σε μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο με πολλές παρεμφερείς δράσεις.

Ο πολιτιστικός ιστότοπος www.kulturosupa.gr, με τη στήριξη χιλιάδων θεατρόφιλων που ψηφίζουν κάθε χρόνο τις αγαπημένες τους θεατρικές παραστάσεις και οδηγό την ιδιαίτερη αγάπη για το θέατρο, συνενώνει και φέτος τα 3Κ (Κοινό – Καλλιτέχνες – Κουλτουρόσουπα) σε μια μεγάλη διοργάνωση, συμβάλλοντας έτσι όλοι μαζί στην ανάπτυξη ενός θεατρικού θεσμού της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση του ετήσιου μαραθωνίου ψηφοφορίας- ηλεκτρονικής και μέσω κάλπης - κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν Σεπτέμβριος 2016/ Μάιος 2017, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης επέλεξε τις τρεις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς 2017, ενώ παράλληλα πολυπληθής Κριτική Επιτροπή ανθρώπων έγκριτων του χώρου, αξιολόγησε και ψήφισε τις δικές της επιλογές ανά κατηγορία συντελεστών.

Πρόκειται για 19 κατηγορίες με αντίστοιχα βραβεία και συγκεκριμένα:
Καλύτερης παράστασης της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας, Δεύτερου Ρόλου, Θεατρικού Συνόλου, Τοπικού Θιάσου, Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας, Νέου Προσώπου, Σκηνικών, Κουστουμιών, Φωτισμών, Μουσικής, Θεατρικού Κειμένου, Παιδικής Παράστασης και βεβαίως τα 3 Βραβεία Κοινού που απονέμονται από θεατρόφιλους θεατές, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού. Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από 31 ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο, ψηφίζει μυστικά και την ευθύνη των αποτελεσμάτων έχει συμβολαιογραφικό γραφείο, ενώ τα ονόματα των μελών δημοσιεύονται μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Στη φετινή τελετή των 7ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης, τιμώμενο πρόσωπο είναι η σπουδαία ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου, που ξεκίνησε από τη γενέτειρα Θεσσαλονίκη και διέγραψε μια μεγάλη ποιοτική πορεία, αφήνοντας το ιδιαίτερο στίγμα της.
Τη σκηνοθεσία της βραδιάς επιμελείται ο σκηνοθέτης και ταυτόχρονα συνθέτης Κωνσταντίνος Αθυρίδης, δημιουργός πολλών επιτυχημένων παραστάσεων, μεταξύ των οποίων η πρωτοπόρα «Alexander the Great. Rock Opera».
Την παρουσίαση έχουν αναλάβει η δημοσιογράφος και έμπειρη παρουσιάστρια Χριστίνα Κανατάκη [FM 100] και η νέα πολυτάλαντη ηθοποιός, τραγουδίστρια και μεταφράστρια Βανέσα Μπαρρέ. [πρωταγωνίστρια στην παράσταση «Η Αφροδίτη με την Γούνα»].
Το μουσικό μέρος καλύπτουν μελωδικά με ειδικές επιλογές για τη βραδιά, η υπέροχη Γεωργία Βεληβασάκη με τη μοναδική φωνή, συνοδευμένη από την μπάντα «Υπερήρωες», ενώ θεατρικά δρώμενα θα ενισχύσουν ψυχαγωγικά την εκδήλωση.
Το χειροποίητο έπαθλο φιλοτέχνησε και φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου.

Επιπλέον, τα Θ.Κ.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποι του θα το διαθέτουν προς πώληση στη διάρκεια της βραδιάς..

Προσκαλούμε το κοινό και όσους ανήκουν στην πολιτιστική κοινότητα να συμμετέχουν στην λαμπρή τιμητική τελετή για το θέατρο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στο θεατρικό χώρο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» και ώρα 21:00.
Δείτε τη λίστα υποψηφιοτήτων 6ων ΘΚΘ - Όλες οι κατηγορίες: εδώ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.