• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑμεΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑμεΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑμεΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 15/02/2017 13:34
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας Αναπήρων, η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου, στην είσοδο του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διεκδικώντας τότε την άμεση κατάργηση της διάταξης του άρθρου 8 παρ. 1 εδ. γ’ του Π.Δ. 370/1983 που ορίζει ως κριτήριο εισαγωγής υποψηφίων στις δραματικές σχολές την αρτιμέλεια.
Η τότε βουλευτής Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου, κατέθεσε σχετική ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία κατέδειξε τον αναχρονιστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης διάταξης ως προς το θεσμικό ρατσισμό που επιβάλει.
Μετά από πολλά χρόνια και αγώνες της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, επιτέλους ψηφίστηκε η διάταξη , σύμφωνα με την οποία αίρεται ο αποκλεισμός των ΑμεΑ από τις εισαγωγικές εξετάσεις στις ανώτερες δραματικές σχολές, καθώς καταργείται σχετική αναχρονιστική διάταξη του ΠΔ 370/1983.
Η Κίνηση των Καλλιτεχνών με Αναπηρία με δημοσίευση της στη σελίδα της στο facebook δηλώνει ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα, αλλά θέτει σημαντικές ερωτήσεις που αφορούν στον τρόπο που οι δραματικές σχολές θα υποδεχτούν ανθρώπους με αναπηρία, στο πρόγραμμα που θα κληθούν οι σπουδαστές να παρακολουθήσουν, αλλά και στο αν θα υπάρχουν οι συνθήκες που θα υποστηρίξουν αυτή την σημαντική κατάκτηση.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.