• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ - ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ
ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ - ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ

ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ - ΕΝΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 24/12/2016 13:42
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Εμπνευσμένοι από το pulp μυθιστόρημα του Εντ Μακ Μπέιν, «Λύτρα για τον Βασιλιά» και τις κινηματογραφικές του μεταφορές, ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη, παρουσιάζουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμματων και Τεχνών, από 25 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου, την παράσταση «Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά – Ένας δολοφόνος στο Τόκυο». Αναβιώνοντας τη φουτουριστική φαντασμαγορία της ιαπωνικής πρωτεύουσας μιας άλλης εποχής, στήνουν ένα αγωνιώδες ανθρωποκυνηγητό σε διάφορους χώρους του κτιρίου, ακόμα και στο δρόμο, οπότε ετοιμαστείτε για περπάτημα.

Όλα ξεκινάνε με την απαγωγή του δεκάχρονου γιου του βιομήχανου Γκόντο. Εκείνος προκειμένου να σώσει το παιδί του, διαθέτει χωρίς δεύτερη σκέψη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, με το οποίο σκόπευε να πάρει στα χέρια του τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του. Όμως διαπιστώνει πως δεν είναι το δικό του το παιδί, στα χέρια του αδίστακτου απαγωγέα, αλλά ο γιος του οδηγού του. Τώρα, το δίλημμα για τον βιομήχανο μεγαλώνει: Θα θυσιάσει τους κόπους μιας ζωής, ή τη ζωή ενός αθώου αγοριού;

Ο Χάρης Αττώνης, ένας από τους ηθοποιούς του θιάσου, μας εξηγεί το όλο εγχείρημα: «Οι θεατές θα μπουν σε ένα συναρπαστικό και άγνωστο ταξίδι. Σε κάθε βήμα δεν θα ξέρουν τι θα τους περιμένει. Το ταξίδι από τα ψηλά στα χαμηλά της Στέγης, από το θέατρο στα φουαγιέ και από κει έξω στο δρόμο, στα γύρω κτίρια και πάλι πίσω στη Στέγη, γεμάτο ακραίους χαρακτήρες, μουσική, τραγούδια, σκηνές κινηματογραφικές. Ένα ολόκληρο σκηνικό στημένο σαν θεματικό πάρκο που σε ξεναγεί και σε μεταφέρει στα παιχνίδια του, τα οποία γίνονται όλο και πιο ζοφερά, χωρίς όμως να χάνουν το χιούμορ τους και την αλήθειά τους. Όπως και η ίδια η ζωή».

Ο ίδιος σε αυτό το διαφορετικό θεατρικό θρίλερ, που συνδυάζει την κινηματογραφική λογική μέσα από την αισθητική μιας site- specific performance, ερμηνεύει τον ρόλο του πατέρα του παιδιού που έχει απαχθεί: «Ο ρόλος μου είναι από τους πλέον τραγικούς του έργου. Η μοίρα του Αόκι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αν το αφεντικό του θα πληρώσει τα λίτρα ή όχι. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όσα έχω κάνει μέχρι στιγμής. Έχει μια σχεδόν οριακή εσωτερικότητα, μια συγκίνηση που περνάει από πολλά στάδια, τα οποία άλλοτε εκφράζονται άμεσα και άλλοτε μόνο με κάποιες σιωπές και βλέμματα. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα το πώς προσεγγίζεται και πώς ερμηνεύεται κάτι τόσο συναισθηματικό και συγκινησιακό, χωρίς να γίνεται μελό. Στην πορεία των προβών προέκυψαν κι άλλοι ρόλοι, πολύ πιο ακραίοι και ίσως κωμικοί που όλοι όμως είναι εκφάνσεις του ίδιου μάλλον χαρακτήρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρης συνεργάζεται με τη Γιούλα Μπούνταλη και τον Σύλλα Τζουμέρκα. «Η γνωριμία μας ξεκίνησε με τη συμμετοχή μου στο «A Blast» , τη δεύτερη ταινία τους και συνεχίσαμε με τη Γιούλα στην παράσταση «The Oh Fuck Moment» (σε σκηνοθεσία Γαβριέλλας Τριανταφύλλη). Παράλληλα είχαμε συχνά συζητήσεις για το τι άλλο θέλαμε να κάνουμε μαζί. Έτσι, όταν κάποια στιγμή την περασμένη άνοιξη, με πήρε ένα τηλέφωνο η Γιούλα, ενημερώνοντάς με για την πρόταση στη Στέγη, χωρίς να μου δώσει πολλές άλλες πληροφορίες, είπα αμέσως ναι. Μέχρι και την έναρξη των προβών, αυτό το φθινόπωρο, γνώριζα ελάχιστα. Ακόμα και για το έργο και το ρόλο που θα κάνω έμαθα λίγο πριν την πρώτη ανάγνωση του έργου με όλους τους συντελεστές. Όμως εμπιστεύομαι τόσο πολύ και τους δύο, γιατί ξέρουν τι θέλουν και ταυτόχρονα είναι ανοιχτοί στο να δοκιμάσουν πράγματα. Νιώθω τυχερός που ο Άγιος Βασίλης φέτος μου έφερε αυτήν την παράσταση».

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι γεμάτα εκπλήξεις λοιπόν για το θεατρόφιλο κοινό, που έχει την ευκαιρία να βιώσει μια διαφορετική εμπειρία και να μεταφερθεί για λίγο στο μακρινό Τόκυο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.