• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ
ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ

ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 24/07/2017 11:49
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ένα καινούργιο ηλεκτρονικό αρχείο βάζει τη Λυρική Σκηνή στον 21ο αιώνα και συμπληρώνει χαμένες και ξεχασμένες ψηφίδες της ιστορίας του θεσμού. Είναι το αρχείο του βεστιαρίου της ΕΛΣ με τα 60 χιλιάδες ενδυματολογικά είδη και αξεσουάρ των συλλογών της, ένας ανεκτίμητος θησαυρός και κληρονομιά της ΕΛΣ.

Το έργο ηλεκτρονικής τους καταλογογράφησης εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια και ένα μικρό μέρος του έχει ενσωματωθεί στον επίσημο ιστότοπο της Λυρικής. Σ΄ αυτή τη φάση, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συμβολή των εργαζομένων της ΕΛΣ, προχωρά δυναμικά η κωδικοποίηση των συλλογών και τον Οκτώβριο θα τοποθετηθούν οι ετικέτες RFID με το απαραίτητο ιστορικό, κωδικοποιημένο πάνω στο κάθε ένδυμα.

Ο συναρπαστικός για τους φίλους της όπερας κόσμος, με παρελθόν στο θέατρο Ολύμπια και μέλλον στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αποκαλύπτει πτυχές του στο βεστιάριο, ένα ζωντανό μουσείο στην άκρη της πόλης, στο Μενίδι, όπου η Λυρική Σκηνή φυλάσσει τους θησαυρούς της. Επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις και είδαμε από κοντά τα τεκμήρια μιας τέχνης που αντιμετωπίζει προκλήσεις στην εποχή μας, ιδίως στην χώρα μας.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.