• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 26/06/2017 12:55
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στην κοινότητα Νεοχωρίου, του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 21:00 θα δοθεί μια συναυλία, αφιερωμένη στη μνήμη της.

Αυτό το σπίτι, εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει και να το λειτουργήσει ως επισκέψιμο μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Ειδικά, για το 2017, που θεωρείται «Έτος Μαρίας Κάλλας», καθώς συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από τον θάνατό της, ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Ατενέουμ) διοργανώνει μία ξεχωριστή Βραδιά Όπερας, με γενικό τίτλο «Η δική μας Μαρία», τιμώντας έτσι την σπουδαία ντίβα.

Η εκδήλωση τελεί Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Θα συμμετέχουν οι καταξιωμένοι διεθνείς καλλιτέχνες : Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Χρύσα Μαλιαμάνη (σοπράνο) και Γιάννης Αερινιώτης στο πιάνο, που θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από τις ωραιότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου , όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα» (η Παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι ή «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, αλλά και ιταλικές καντσονέτες , όπως το «Core 'Ngrato» (Αχάριστη Καρδιά), το πασίγνωστο τραγούδι «Γρανάδα», αλλά και το «Συ μου
πήρες πια το νου και την καρδιά», από την Οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.


Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.