• BUZZ
  • Νέα
  • ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ

ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ


2.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 27/01/2017 10:42
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

«Όταν θα παρουσιαστώ στου φωτεινού σας μέλλοντος την κεντρική επιτροπή»


Δευτέρα 30/01/17 στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ

Robin4Arts με αφορμή την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του γερμανού δραματουργού, ποιητή και διανοητή διοργανώνει το φεστιβάλ «Ημέρες Μπρεχτ στην Αθήνα». Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Στην Ανοιχτή Συζήτηση θα παραστούν άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών ώστε να συζητήσουν με το κοινό τις ιδέες, τις απόψεις και την προσωπική δημιουργική τους διαδρομή με αφετηρία το πολυσχιδές έργο του Μπρεχτ.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η Μαρία Φαραντούρη θα μας μιλήσει για την δημιουργική της εμπειρία με το έργο του Μπρεχτ και ο Μιχάλης Καλογεράκης θα ερμηνεύσει ζωντανά προσωπικές του συνθέσεις πάνω σε στίχους του Μπρεχτ.

Ο Γιάννης Αναστασάκης Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε θα μας μιλήσει για όλα τα θέματα που πραγματεύεται το έργο του Μπρεχτ «Μάνα Κουράγιο» παραγωγή 2016-2017 του Κρατικού Θεάτρου.

Ο Τάκης Τζαμαργιάς ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως σκηνοθέτης με τη διττή του ιδιότητα θα μας μιλήσει για την ενασχόλησή του με τον δραματουργό Μπρεχτ.

Ο Γιώργος Κεντρωτής μεταφραστής και λογοτέχνης, το 2015 μεταφράζει Μπρεχτ στη σημαντική έκδοση «Η Βαβυλωνιακή Σύγχυση των Λέξεων και άλλα 499 ποιήματα» εκδ.Gutenberg . Θα μας μιλήσει για το «επίκαιρο» της μπρεχτικής ποίησης.

Η Αγγελική Κασόλα σκηνοθέτης θα μας μιλήσει για την παράσταση-θεατρικό ντοκουμέντο «Η Δίκη του Μπρεχτ» στην επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου παραγωγή 2016-2017. Με την θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα θα παρουσιάσει απόσπασμα από την παραπάνω παράσταση.
Παίζουν οι Ηθοποιοί: Ειρήνη Μελά (Πρόεδρος της Επιτροπής/ Ανακριτής ), Γιάννης Καρούνης (Μπέρτολτ Μπρεχτ/ Διερμηνέας), Παναγιώτης Διαμαντόπουλος ( Επικεφαλής Μυστικός Πράκτορας ), Ορέστης Γεωργίου (Μυστικός Πράκτορας).

 

Info:
Πότε: Δευτέρα 30/01/2017 και ώρα 20.00 μ.μ
Πού: POMANTΣO, Αναξαγόρα 3 Αθήνα, τηλ. 216 7003325

Είσοδος με προσκλήσεις
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 2107298930· www.robin4arts.com·

Στις Ημέρες Μπρέχτ στην Αθήνα στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τις διαφορετικές εκφάνσεις του έργου ενός μοναδικού δημιουργού που παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Τροφή για Σκέψη από τον Μπρεχτ.


«Καλλιτέχνες, εσείς που με χαρά σας και με πίκρα
Παραδίνεστε στην κρίση του θεατή, αποφασίστε
τώρα να παραδώσετε από δω και μπρος στην κρίση του
και τον Κόσμο που παρασταίνετε…..
Κι η άσκηση της τέχνης είναι πηγή χαράς…»


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.