• BUZZ
  • Νέα
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 20/06/2017 10:16
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus δόθηκε χθες το πρωί, συνέντευξη τύπου για το «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου», που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη, σε πείσμα των δύσκολων καιρών. Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και πολλοί δημοσιογράφοι έδωσαν το παρόν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δημάρχου της Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη.

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο ανοιχτό θέατρο, προσφορά του του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου, στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας από τις 29 Ιουνίου έως τις 25 Αυγούστου, προσφέροντας στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μια υψηλού επιπέδου πολιτιστική δραστηριότητα.

Παράλληλα, στο ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή από τις 25 Ιουνίου εγκαινιάζεται μια μεγάλη έκθεση- αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο, που περιλαμβάνει επτά διαφορετικές ενότητες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Στο Γαύριο θα λειτουργήσει το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο, με θέμα την λογοκρισία και τα όρια του επιτρεπτού, όπου θα διδάξουν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και γνωστοί δημοσιογράφοι.

Στις 22 Ιουλίου στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως θα παρουσιαστεί το τρίτο μέρος μιας τετραλογίας με τίτλο «Εύκρατη ζώνη», που σχετίζεται με τη φύση. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον σημαντικό Έλληνα γλύπτη Γιώργο Λάππα, του οποίου τα έργα θα πλαισιώσουν δέκα σημαντικοί δημιουργοί, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σιγάλας, πρόεδρος του Ιδρύματος.

Όσον αφορά στο φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων
η παράσταση των «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου με τους Ευγενείς Αλήτες, ένα γκαλά ελληνικής οπερέτας, ένα μεγάλο γκαλά χορού από το φημισμένο The royal Moscow ballet, με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ, η «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Μ. Κάλμπαρη, μια βραδιά προς τιμήν του Λευτέρη Παπαδόπουλου, η συναυλία του Σ. Κραουνάκη, παραστάσεις για τους μικρούς φίλους και φυσικά η νέα παραγωγή του θεατρικού ομίλου του νησιού.

Τέλος, στο Μουσείο λαογραφίας και Χριστιανικής τέχνης θα παρουσιαστεί η έκθεση «Από Τυπώματα Ανδριακής ιστορίας», στην οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν πρωτοσέλιδα της «Ανδριακής», της τοπικής εφημερίδας του νησιού, που φέτος συμπληρώνει εξήντα χρόνια λειτουργίας.

Ο δήμαρχος της Άνδρου τόνισε πως η φετινή διοργάνωση έχει εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ιστορικό χαρακτήρα, γι’ αυτό άλλωστε θα υπάρξουν προγράμματα σε σημαντικούς χώρους του νησιού, ενώ θα παρουσιαστεί και ο νεολιθικός οικισμός της Άνδρου, που θεωρείται ο παλαιότερος στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα επεσήμανε την προσπάθεια των τοπικών συλλογών να διατηρηθεί η πολιτιστική παράδοση, μέσα από εκδηλώσεις που δίνουν ζωή στα χωριά του νησιού.

Ο Παντελής Βούλγαρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ και επίτιμος πολίτης πλέον του νησιού, ξεκίνησε την ομιλία του, αναφερόμενος στην μακρά ιστορία της Άνδρου που το όνομά της για πρώτη φορά εντοπίζεται στους «Πέρσες» του Αισχύλου και υπογράμμισε τη σημασία της διοργάνωσης για την πολιτιστική ζωή του τόπου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 (ΕΝΑΡΞΗ)
Μουσικοθεατρική παράσταση "ΟΛΟΙ ΕΝΑ, ΦΙΛΑ ΜΕ… ΚΙ ΑΛΛΟ" του Σ. Κραουνάκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Προβολή της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η αισχύλεια τραγωδία "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η κωμικοτραγωδία "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Dance Gala: Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί Carmen και στο δεύτερο μέρος Fragment from the ballet Swan Lake, Vokalis και Polovtsian Dances. Συμμετέχουν 16 χορευτές από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστες από μπαλέτο Stanislavsky.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Μουσική από τον Ελληνικό Κινηματογράφο» - Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.)

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Συναυλία "RESTART" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Η "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μ. Κάλμπαρη. . Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Θεατρικός Όμιλος Άνδρου. "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 (ΛΗΞΗ)
Η θεατρική ομάδα "Αλαλούμ" παρουσιάζει την παράσταση "Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.