• BUZZ
  • Νέα
  • ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ;
ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ;

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ;


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 08/07/2016 10:20
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Πανικό έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Πατρέων, να μην γίνουν φέτος εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, μια απόφαση που δείχνει ουσιαστικά πως η πρόθεση του Δήμου, είναι να βάλει λουκέτο στη σχολή, αφήνοντας τους ήδη υπάρχοντες σπουδαστές σε αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η δημοτική αρχή επικαλείται κυρίως οικονομικούς λόγους γι’ αυτή της την απόφαση, έχοντας την επιθυμία να μεταβιβάσει τη Δραματική Σχολή και μαζί τους σπουδαστές, στην αντίστοιχη Θεατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς όμως να έχει ακόμα στην διάθεση της τα εχέγγυα για κάτι τέτοιο.

Το διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σε έντονη ατμόσφαιρα, στον εκπαιδευτικό χώρο του Μπάρι, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, των φοιτητών της δραματικής Σχολής, αλλά και του πρόεδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Τερζή. Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που έδωσαν το παρόν , φάνηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής να κλείσει δια παντός την δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ και μάλιστα όχι με μια μακροπρόθεσμη προοπτική, αλλά απότομα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ήδη υπάρχοντες φοιτητές δεν θα μπορέσουν να αποφοιτήσουν και να πάρουν πτυχίο από τη σχολή, αλλά θα πρέπει να κάνουν μεταγραφή σε κάποια άλλη. Κάτι τέτοιο βέβαια, πέρα από την ταλαιπωρία που συνεπάγεται, για κάποιους σπουδαστές, ίσως είναι και ανέφικτο, μιας και θα πρέπει να μετακομίσουν, πράγμα που πιθανόν δεν μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά.

Ήδη πάντως, πολλοί σπουδαστές έχουν εγκαταλείψει τη σχολή, αναζητώντας αλλού την τύχη τους, ενώ πολλοί θεωρούν ότι το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας με αυτό τον τρόπο, χάνει το πιο παραγωγικό και δημιουργικό του κεφάλαιο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.