• BUZZ
  • Νέα
  • MEETING ODYSSEY: ΕΝΑ ΕΝ ΠΛΩ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
MEETING ODYSSEY: ΕΝΑ ΕΝ ΠΛΩ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

MEETING ODYSSEY: ΕΝΑ ΕΝ ΠΛΩ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 08/06/2016 15:34
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στην Ελευσίνα βρέθηκε την Παρασκευή, το ιστορικό ιστιοφόρο «Hoppet», το μοναδικό αντίστοιχο σκάφος που «επέζησε» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για το πρότζεκτ MEETING ODYSSEY.

Με κύρια επιδίωξη την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και την καλύτερη κατανόηση της πολυμορφίας, αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι διαφορετικοί πληθυσμοί της Ευρώπης, η Ελευσίνα 2021 Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, προσκάλεσε τη δράση MEETING THE ODYSSEY.

Το 2012 δημιουργήθηκε η ιδέα για ένα εν πλω ταξίδι-θεατρικό project με τίτλο MEETING THE ODYSSEY, εμπνευσμένη από το μύθο του Οδυσσέα. Μια ομάδα 50 καλλιτεχνών από 11 διαφορετικές χώρες, διέσχισε κατά τη διάρκεια 4 ετών την Ευρώπη από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο, σταθμεύοντας σε μια σειρά λιμανιών και καταγράφοντας τις «οδύσσειες» των σύγχρονων Ευρωπαίων πολιτών.

Με το υλικό που συγκέντρωσαν, δημιούργησαν 4 κεντρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 350 καλλιτέχνες και τις παρακολούθησαν 19.000 θεατές, σε 25 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ιστιοφόρο θα βρίσκεται στην Λέρο μέχρι τις 13 Ιουνίου, ενώ επόμενος του σταθμός θα είναι το νησί της Λέσβου, όπου και θα βρεθεί από τις 15 έως και τις 20 Ιουνίου. Παράλληλα, το διάστημα 14-30 Ιουλίου, οι καλλιτέχνες του MEETING THE ODYSSEY, σε συνεργασία με τον Έλληνα σκηνοθέτη Ευριπίδη Λασκαρίδη και το Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας, θα πραγματοποιήσουν ένα εργαστήριο με τους κατοίκους του Συνοικισμού – της γειτονιάς των προσφύγων από τη Μικρά Ασία – στην Ελευσίνα. Το εργαστήριο θα καταλήξει σε μία περφόρμανς – περίπατο μέσα στη γειτονιά και τα σπίτια του Συνοικισμού, με τη συμμετοχή των κατοίκων, που θα μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές τους ιστορίες.

Τελευταίοι σταθμοί του MEETING THE ODYSSEY Σκύρος και Ικαρία, όπου θα δοθούν παραστάσεις σε διαφορετικά χωριά.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.