• BUZZ
  • Νέα
  • ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 24/10/2016 11:20
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Φαίνεται πως βρέθηκε επιτέλους η λύση για το Θεατρικό Μουσείο, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, που έθεταν σε κίνδυνο τις σπάνιες συλλογές του.

Έτσι αυτές τις μέρες μεταφέρονται σε χώρους της ΕΡΤ τα εκθέματά του και η βιβλιοθήκη του προκειμένου να συντηρηθούν. Η συντήρηση θα γίνει από τεχνικούς του υπουργείου Πολιτισμού και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, λόγω του τεράστιου όγκου της συλλογής. Τα έξοδα της μεταφοράς και της συντήρησης αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, την περασμένη άνοιξη, έχει κηρύξει τη συλλογή μνημείο.

Η απόφαση να μεταφερθεί ο πλούτος του πολύπαθου Θεατρικού Μουσείου από την οδό Ακαδημίας και το κτήριο στα Πατήσια, όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη, αποφασίστηκε την Πέμπτη, σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, ο διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, ο Νίκος Θεοχαράκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής, εκπρόσωποι της ΕΡΤ και εκπρόσωποι της Εταιρείας Συγγραφέων και του Θεατρικού Μουσείου.

Η συλλογή του Θεατρικού Μουσείου-Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου είναι μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Αποτελείται από προσωπικά αντικείμενα και κοστούμια ηθοποιών, σκηνογραφικές μακέτες, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά που αναπαριστούν ανθρώπους του θεάτρου, υλικό από θεατρικές παραστάσεις, από τον 18ο αιώνα έως το 2011, οπότε και σταμάτησε η καταγραφή και συλλογή, λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Επίσης περιλαμβάνει περισσότερες από 150.000 φωτογραφίες, ισάριθμες αφίσες, 200.000 προγράμματα, και 50.000 τόμους, που συγκροτούν τον πλούτο του ελληνικού θεάτρου.

Βέβαια, παραμένει ακόμα άγνωστο πού θα στεγαστεί το Μουσείο, μετά τις εργασίες συντήρησης.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.