• BUZZ
  • Νέα
  • ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 'ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ'
ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 'ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ'

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 'ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ'


5.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 07/02/2016 11:02
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κοινού, παρά τους δύσκολους καιρούς, ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ, το ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα, ένα συναρπαστικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, που παίζεται για τρίτη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη, θα συνεχίσει τις παραστάσεις του μέχρι το Πάσχα κάθε Κυριακή και ώρα 19:00.

Ο συγγραφέας παίζοντας με τις θεατρικές και τις κοινωνικές συμβάσεις δημιουργεί ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, στην πραγματικότητα και τη φαντασία, στη δύναμη της υποβολής αλλά και της αυθυποβολής.

΄΄Το θέατρο δεν είναι ούτε διανοητική κατασκευή ούτε τέχνη ούτε τεχνική. Το θέατρο είναι συγκίνηση και πάνω απ΄όλα η απόλαυση της παραβίασης των καθιερωμένων κανόνων. Στη σκηνή, Γκαμπριέλ, πρέπει να περιφέρουμε τις αθλιότητές μας, τους φόβους μας, τις ανομολόγητες φαντασιώσεις μας, την αλήθεια μας. Αυτό που δεν τολμούμε ούτε να παραδεχτούμε ούτε να ομολογήσουμε στην καθημερινή μας ύπαρξη. Αυτό ακριβώς είναι που μ΄ενδιαφέρει εμένα. Και χρειάζομαι κάποιον σαν και σας, φίλε μου, έναν άντρα θαρραλέο και γεμάτο φαντασία, διατεθειμένο να φτάσει ως τα άκρα. Για μένα, η καλύτερη δυνατή απόδοση είναι εκείνη όπου ο ηθοποιός βιώνει ολοκληρωτικά το πρόσωπο που υποδύεται, φτάνει στο σημείο να μην ξέρει ποιος είναι΄΄.
Ο ηθοποιός οφείλει άραγε να ταυτίζεται με το πρόσωπο που υποδύεται; Η θεωρία της ΄΄ταύτισης΄΄ του Στανισλάφσκι εναντίον της θεωρίας της ΄΄ψυχρότητας΄΄ του Ντιντερό.

Θέατρο Αλκμήνη
''Το δηλητήριο" του Ροντόλφ Σιρέρα
Κυριακή, ώρα 19:00
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Ερμηνεύουν: Διονύσης Σάββας, Δημήτρης Πετρόπουλος


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.