• BUZZ
  • Νέα
  • O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ TANZTHEATER
O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ TANZTHEATER

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ TANZTHEATER


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 14/06/2017 13:42
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, το θέατρο της σπουδαίας χορογράφου που καθόρισε όσο κανείς τον σύγχρονο χορό, θα βρεθεί τον Μάιο του 2018 ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για να χορογραφήσει ένα πρωτότυπο έργο. Είναι η πρώτη φορά που ο θίασος του Tanztheater απευθύνει πρόσκληση σε εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς μέχρι σήμερα παρουσίαζαν αποκλειστικά έργα της Πίνα Μπάους σε επαναλήψεις.

Η παράσταση του Παπαϊωάννου θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου του 2018, ενώ δεύτερος προσκεκλημένος του σημαντικού οργανισμού, που για την επόμενη χρόνια έχει αποφασίσει να κάνει ένα άνοιγμα σε νέες τάσεις, θα είναι ο Νορβηγός Alan Lucien Oyen.

Παράλληλα θα παρουσιάσει οχτώ έργα της μεγάλης χορογράφου, ανάμεσα στα οποία και το «Seven Deadly Sins» (επτά Θανάσιμα αμαρτήματα), που παίχτηκε για τελευταία φορά το 2009.

«Είμαι έκπληκτος που η ζωή με οδήγησε σε αυτό το σημείο», σχολιάζει ο Έλληνας χορογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για την επικείμενη συνεργασία του με το ιστορικό αυτό θέατρο. «Και είναι τιμή μου να δημιουργήσω μαζί με τους καλλιτέχνες, που με άγγιξαν μέχρι δακρύων με τα έργα τους, όταν ήμουν μόλις 20 ετών. Καλλιτέχνες που έχω ακολουθήσει, με μεγάλη αγάπη, από τότε μέχρι σήμερα. Η πρώτη φορά που βίωσα ένα ζωντανό αριστούργημα ήταν παρακολουθώντας μία ερμηνεία της Πίνα Μπάους. Η ζωή μου από τότε άλλαξε για πάντα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους και θα δώσω τα πάντα για να προσπαθήσω να αντεπεξέλθω στην πρόκληση αυτή».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.