• BUZZ
  • Νέα
  • Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ FORCED ENTERTAINMENT
Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ FORCED ENTERTAINMENT

Ο ΣΑΙΞΠΗΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ FORCED ENTERTAINMENT


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 07/06/2017 12:43
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η θρυλική θεατρική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, οι Forced Entertainment, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο οποίο συμμετέχει με μία σειρά παραστάσεων και ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο.

Οι παραστάσεις των Forced Entertainment στο Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζονται για λίγες παραστάσεις ακόμα, μέχρι τις 9 Ιουνίου. Στο Όλος ο Σαίξπηρ σ’ ένα τραπέζι η ομάδα ερμηνεύει τα άπαντα του ελισαβετιανού συγγραφέα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Τους ρόλους «ερμηνεύουν» τα αντικείμενα της κουζίνας, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που αποθεώνει τη δύναμη της αφήγησης.
Ήδη οι θεατές που παρακολούθησαν κάποιες από τις πρώτες παραστάσεις, επιστρέφουν για να παρακολουθήσουν περισσότερες (κάθε παράσταση παίζεται για μία και μοναδική φορά, σε απλά, σύγχρονα αγγλικά). Για τις επόμενες ημέρες, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τα εξής έργα:
7 Ιουνίου: 19:00 Κοριολανός (Jerry Killick) - 20:00 Οθέλος (Cathy Naden) - 21:00 Κυμβελίνος (Terry O’Connor) - 22:00 Όπως αγαπάτε (Robin Arthur)
8 Ιουνίου: 19:00 Τίτος Ανδρόνικος (Robin Arthur) - 20:00 Πολύ κακό για το τίποτα (Richard Lowdon) - 21:00 Περικλής (Cathy Naden) - 22:00 Άμλετ (Terry O’Connor)
9 Ιουνίου: 19:00 Τέλος καλό όλα καλά (Nicki Hobday) - 20:00 Με το ίδιο μέτρο (Cathy Naden) - 21:00 Η κωμωδία των παρεξηγήσεων (Terry O’Connor) - 22:00 Η τρικυμία (Richard Lowdon)

Παράλληλα, στις 5 Ιουνίου, στον πάνω όροφο του Χώρου Α, έλαβε χώρα το εκπαιδευτικό εργαστήριο περφόρμανς Line Games, με διδάσκουσα την Cathy Naden, ιδρυτικό μέλος των Forced Entertainment. Οι 35 συμμετέχοντες, επαγγελματίες του χώρου, σπουδαστές, νέοι καλλιτέχνες και μέλη του κοινού, επικεντρώθηκαν στη μελέτη μερικών από τις μεθόδους επινόησης και περφόρμανς που χρησιμοποιούν οι Forced Entertainment στην δουλειά τους. Ένα εργαστήριο που κέρδισε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.