• BUZZ
  • Νέα
  • 'Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΥ' ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ
'Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΥ' ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ

'Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΥ' ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 17/07/2018 16:19
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Πρωτότυπη, ριζοσπαστική και άκρως ερεθιστική, η νέα όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τη γλυκιά ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων Κάντυ Κάντυ, τα γραπτά του Σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ και έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Καραντζά. Ο θάνατος του Άντονυ ή αλλιώς μια σύγχρονη όπερα μπαρόκ για όσα παιδιά μεγάλωσαν με VHS, Τσέρνομπιλ και Ελένη Δήμου.

Η Γυναίκα υπάρχει ή δεν υπάρχει; Γιατί η αλεπού στα ελληνικά γράφεται με μικρό, ενώ στα γερμανικά με κεφαλαίο; Μα προπαντός: Γιατί κλάψαμε τόσο πολύ όταν ο Άντονυ, ο ξανθός αγαπημένος της Κάντυ, έπεσε από τ’ άλογο;
Στη νέα όπερα του Χαράλαμπου Γωγιού Ο θάνατος του Άντονυ η ιαπωνική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Κάντυ Κάντυ συναντιέται με τη σκέψη του Σλοβένου φιλοσόφου Σλάβοϊ Ζίζεκ σε μια, ψυχαναλυτικής εμπνεύσεως, weird καταχθόνια μηχανή με αφετηρία την ανάμνηση της πτώσης που τραυμάτισε μια ολόκληρη γενιά.
Δυο άνδρες, εγκλωβισμένοι σ’ ένα ξέφωτο βγαλμένο από τον Δάντη ή τον Χάιντεγκερ, παραδίνονται στις ηδονές του λόγου κι έρχονται αντιμέτωποι με το τραύμα και την εμμονή, τη φαντασίωση και τον πανταχού παρόντα ναρκισσισμό, με ενδιάμεσους σταθμούς τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, τα γραπτά του Ζακ Λακάν και τα σουξέ της Ελένης Δήμου. Όλα αυτά ως το αναπόφευκτο, αυτοκαταστροφικό φινάλε: «Όλοι μας έχουμε οραματιστεί την κηδεία μας». Ο Χαράλαμπος Γωγιός σημειώνει: «Ο θάνατος του Άντονυ είναι μια όπερα αφιερωμένη σ’ όλα τα αγόρια που ντρέπονταν να πουν πως έκλαιγαν με την Κάντυ Κάντυ».


Εναλλακτική Σκηνή

Χαράλαμπος Γωγιός


Ο θάνατος του Άντονυ

Όπερα


Λιμπρέτο: Γιάννης Φίλιας, Χαράλαμπος Γωγιός, βασισμένο στην ανάμνηση της τηλεοπτικής σειράς Κάντυ Κάντυ και στα γραπτά του Σλάβοϊ Ζίζεκ

Πρώτη παρουσίαση / Σε συμπαραγωγή με την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων»

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
15, 16, 17, 22, 23, 24 Φεβρουαρίου 2019

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Σκηνοθεσία Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικό Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Ερμηνεύουν Χρήστος Κεχρής, Μαρισία Παπαλεξίου, Αρκάδιος Ρακόπουλος


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.