• BUZZ
  • Νέα
  • Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 08/11/2016 14:01
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Χθες τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για τα νέα της καθήκοντα, αποκάλυψε ότι οι σχέσεις του με το Δ.Σ «έχουν διαρραγεί εντελώς», όπως ο ίδιος είπε, γεγονός που αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για την λειτουργία του οργανισμού. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ Λιάνα Θεοδωράτου (η οποία αντικατέστησε τον Γιώργο Αντωνακόπουλο μετά την απομάκρυνσή του), όπως και στην αντιπρόεδρο Κατερίνα Παπανικολάου, την οποία κατηγόρησε για «στάση εχθρική απέναντί του, που αγγίζει τα όρια της υπονόμευσης», χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση ως «την τρίτη κρίση του Φεστιβάλ μέσα σ’ ένα χρόνο».

Η Λιάνα Θεοδωράτου, μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό στην αρχή της συνέντευξης, αναχώρησε για το ΥΠΠΟ, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παραλαβής-παράδοσης.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να μείνει σε μια θέση που τον δηλητηριάζει, αφήνει με έναν τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης του, αν δεν διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ποιος προϋπολογισμός; Ποιες κατευθυντήριες γραμμές; Ποια πολιτική έχει χαράξει το ΔΣ; Οφείλω να προχωρήσω στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και βρίσκομαι σε συζητήσεις με καλλιτέχνες, χωρίς να έχω καν τον προϋπολογισμό που επανειλημμένως έχω ζητήσει». Εκτός από προϋπολογισμό δεν έχει προχωρήσει ούτε η υλοποίηση του οργανογράμματος «που κόστισε πολλά χρήματα στο Φεστιβάλ και είναι σχεδόν έτοιμο από τον Ιούλιο, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν νόμιμα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ», περιέγραψε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα τμήματα υπολειτουργούν, ότι δεν έχει προχωρήσει η πρόσληψη γενικού διευθυντή «που θα απελευθέρωνε το ΔΣ από αλλότρια καθήκοντα», ούτε τεχνικού διευθυντή, «καθώς έληξε και η δική του σύμβαση» και ότι οι χώροι της Πειραιώς, «χωρίς συντήρηση, καταστρέφονται το χειμώνα». Κατηγόρησε επίσης το ΔΣ ότι «δεν του επιτρέπει την πρόσβαση σε οικονομικά και άλλα στοιχεία που αφορούν τον οργανισμό», αλλά και ότι «προχώρησαν σε απροειδοποίητη διακοπή της τηλεφωνικής του σύνδεσης, όταν βρισκόταν στο εξωτερικό, λόγω υπέρβασης της προβλεπόμενης δαπάνης».

Επίσης ενημέρωσε ότι τα γραφεία του Ελληνικού Φεστιβάλ μετακόμισαν την περασμένη εβδομάδα στο καινούργιο κτίριο, στην οδό Ηπίτου στην Πλάκα, με ενοίκιο 6.500 ευρώ έναντι 23.000, που πλήρωνε το Φεστιβάλ μέχρι σήμερα στα γραφεία της οδού Χατζηχρήστου.

Σχετικά με τον απολογισμό του Φεστιβάλ 2016, ο Β. Θεοδωρόπουλος θεωρεί ότι «κάναμε ένα αξιοπρεπές φεστιβάλ. Τα πράγματα μπήκαν σε δρόμο και υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον. Αυτό φάνηκε από το κύμα των καλλιτεχνικών προτάσεων που κατατέθηκαν. Πάνω από 1.200 φέτος, έναντι 287 πέρσι. Ο καλλιτεχνικός κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας με προτάσεις ενδιαφέρουσες, πρωτότυπες και πλήρεις, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μπορώ να πω ότι έχουμε πλέον υλικό αλλά και δικές μας ιδέες για ένα φεστιβάλ με καθαρό στίγμα το ερχόμενο καλοκαίρι!».

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2016, όπως ειπώθηκε, ήταν από τις καλύτερες χρόνιες των τελευταίων χρόνων εισπρακτικά και καλλιτεχνικά.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως «στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επικάλυψη παραστάσεων, τις συμπαραγωγές». Επιπλέον ανακοίνωσε την πρόθεσή του το Φεστιβάλ να ανοίξει στην πόλη και στον Πειραιά με την συμμετοχή των πολιτών, να συνδυάσει την τέχνη με τον ακτιβισμό και με την εκπαιδευτική διάσταση, καθώς και να εντάξει τα θέματα της κοινωνίας.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.