• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ' ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
'ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ' ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

'ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ' ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 20/04/2017 18:18
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους
Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη,
αλλά… μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια!
Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12;

Η A PRIORI παρουσιάζει για 3η χρονιά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης και μεταφέρει τους “12 Angry Men” του Reginald Rose σε μια «θεατρική» αίθουσα ενόρκων.

Η παράσταση που απέσπασε 4 βραβεία κοινού και εξαιρετικές κριτικές, έρχεται στην Πάτρα για να ολοκληρώσει τον τρίτο της χρόνο σερί old-out παραστάσεων! Το θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο και θέτει το κοινό στη δύσκολη θέση του 13ου ενόρκου!

Υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις -δυστυχώς διαχρονικές- προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. Οι 12 άντρες κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ.


Οι 12 ένορκοι είναι:

Χριστόδουλος Στυλιανού, Παντελής Παπαδόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ορέστης Τρίκας

Συμμετέχει: Αλέξης Σταυριανός
Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή

ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ - ΠΑΤΡΑ

του Reginald Rose - 3ος ΧΡΟΝΟΣ

Θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ
5, 6, 7 Μαΐου


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.