• BUZZ
  • Νέα
  • ΟΙ ΣΤΑΡ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΥ
ΟΙ ΣΤΑΡ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΥ

ΟΙ ΣΤΑΡ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΥ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 12/12/2015 11:00
  • Κατηγορία: Νέα

Στo Νέο Θέατρο Βασιλάκου, δόθηκε με επιτυχία την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, η επίσημη πρεμιέρα της ΓΚΑΜΠΥ, μιας παράστασης εμπνευσμένης από τη ζωή της θρυλικής εταίρας Γαβριέλας, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή.

Στη σκηνή, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, η Γωγώ Μπρέμπου, η Λίλα Μπακλέση, αλλά και μια ομάδα νέων αποφοίτων του Θεάτρου Τέχνης.

Δείτε τι είπαν, μερικοί από τους φίλους της Γκάμπυ, στην επίσημη πρεμιέρα:

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: "Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία για ένα πρόσωπο μυθικό και μια εποχή γοητευτική, που εκτυλίσσεται με λειτουργικό κι έξυπνο τρόπο. Μου άρεσε που η σκηνοθέτης χειρίστηκε τους ηθοποιούς ως Χορό, με χιούμορ κι έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο."

Θοδωρής Αθερίδης: "Ήταν μια εξαιρετική παράσταση, με ευφάνταστη σκηνοθεσία, ευρηματικότατη και μια πλειάδα νέων παιδιών που έδωσαν ρέστα. Επίσης και οι μεγαλύτεροι ήταν καταπληκτικοί."

Χρήστος Χωμενίδης: "Είναι εξαιρετικό ότι η Γκάμπυ δεν εμφανίζεται ούτε ως χαρούμενη πόρνη, ούτε ως μια δακρύβρεχτη παρουσία. Είναι ένα μοναδικό πλάσμα. Η παράσταση διαθέτει ατμόσφαιρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η απόσταση ανάμεσα στην πλατεία και τη σκηνή μηδενίζεται. Αυτό οφείλεται και στο έργο και στη σκηνοθέτη και φυσικά στους ηθοποιούς."

Τάκης Τζαμαργιάς: "Πολύ ωραία παράσταση, με κλίμα ομάδας, όπου διαφαινόταν ανάγλυφα ο τρόπος δουλειάς. Εξαιρετική η ιδέα της σκηνοθέτη, να μοιράσει τον ρόλο της Γκάμπυ σε τρεις ηθοποιούς, αλλά και η ιστορία. Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί. Θα ήθελα να κάνω μια ειδική μνεία στον Άγγελο Παπαδημητρίου, που κάθε φορά που τον βλέπω, μου υπενθυμίζει τι σημαίνει θέατρο."

Όλια Λαζαρίδου: "Όταν ήμουν μικρή, μαθήτρια στο οικοτροφείο του Αρσακείου, παίρναμε τηλέφωνο στην Γαβριέλα και θυμάμαι ακόμα και σήμερα το μήνυμα στον τηλεφωνητή. Ήταν ένα κόσμος έξω από το προστατευμένο μας περιβάλλον, για τον όποιο δεν ξέραμε τίποτα και μας ασκούσε μια έλξη. Εντυπωσιάστηκα, λοιπόν, που είδα κάτι απ' αυτό το μυθικό πρόσωπο των παιδικών μου χρόνων στο θέατρο και μάλιστα από το φίλο μου, τον Άγγελο Παπαδημητρίου, μεταξύ των υπολοίπων άξιων ηθοποιών του θιάσου."

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: "‘Μια παράσταση που άντλησε έμπνευση από ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, τη ζωή της διάσημης Γαβριέλας. Πολύ έξυπνα σκηνοθετημένη, με ευρήματα που έδιναν την ατμόσφαιρα των διαφορετικών τόπων και χρόνων, ενώ παράλληλα συνέθεταν με χιούμορ και ευαισθησία την προσωπικότητα της Γκάμπυ. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους συντελεστές."

Χρήστος Σιμαρδάνης: "Φύσηξε ένα φρέσκο αεράκι μέσα στην αίθουσα, με αυτήν την παράσταση. Ανήκω κι εγώ σε αυτή τη νέα γενιά των παιδιών που παίρναμε σε αυτό τον αριθμό αυτής της γυναίκας. Υπήρχε ένας μύθος στο μυαλό μου γύρω από αυτήν. Και η διασκευή και η σκηνοθεσία ήταν συγκλονιστικές. Οι οχτώ ηθοποιοί ήταν καταπληκτικοί, όλοι ένας κι ένας. Σπανίως έχω την αίσθηση ότι μια ομάδα είναι τόσο δεμένη. Φαίνεται πως αγαπούν αυτό που κάνουν. Αριστουργηματικά τα ευρήματα της σκηνοθεσίας. Είναι πραγματικά από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα."

Λεωνίδας Κακούρης: "Πολύ ωραία δουλειά, με λεπτομέρεια στην υποκριτική κατεύθυνση των ηθοποιών. Η ζωή αυτής της γυναίκας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άξιζε που διαμορφώθηκε σε παράσταση."

Δημήτρης Αλεξανδρής: "Είχε πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε πολύ το σκηνοθετικό κομμάτι, που έβαλε τα νέα παιδιά να αφηγηθούν μαζί με το βασικό χαρακτήρα, την Γκάμπυ, αυτή την ιστορία."

Χαρά Κεφαλά: "Ήταν μια παράσταση που με ενθουσίασε, εξεπλάγην από την απόφαση μιας πολύ νεαρής σκηνοθέτιδας να πάρει αυτό το έργο και να το ανεβάσει τόσο έξυπνα. Ήταν απλή και συνάμα σύνθετη η σκηνοθεσία της. Μου άρεσε που ο ρόλος της Γκάμπυ μοιράστηκε σε τρεις διαφορετικές προσωπικότητες. Ενθουσιάστηκα με την Λίλα Μπακλέση, που ήταν και μαθήτριά μου, και το πώς περνούσε η σκυτάλη στην εξαιρετική Γωγώ Μπρέμπου και στον συγκλονιστικό Άγγελο Παπαδημητρίου. Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, γιατί πραγματικά είδα καλό θέατρο σε αυτή τη δουλειά."

Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου: "Είχα πολύ καιρό να δω μια τόσο καλή χειροποίητη δουλειά με εξαιρετικούς ηθοποιούς και μια αλήθεια που έβγαινε μέσα από μια αφοπλιστική αθωότητα."

Νίκος Μάκκας: "Εξαιρετική παράσταση πάνω σε πολύ ευαίσθητο θέμα, με ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Εξαιρετική η πρόταση της Κίρκης Καραλή, μιας νέας, πολύ ταλαντούχας και ευφάνταστης σκηνοθέτιδας, που κατάφερε να ισορροπήσει ευαίσθητα θέματα και να τους δώσει τη θεατρικότητα που χρειαζόταν. Ένα πολύ ωραίο πέρασμα σε χρονικές περιόδους της Ελλάδας, με πολύ καλούς ηθοποιούς, με έναν Άγγελο Παπαδημητρίου που είναι μια ειδική κατηγορία από μόνος του στο θέατρο μας και την πολύ ταλαντούχα νεαρή ηθοποιό Λίλα Μπακλέση. Περιμένουμε το επόμενο ‘χτύπημα’ της Κίρκης."

Νταίζη Λεμπέση: "Με συγκίνησε. Έβαλα τα κλάματα στην έξοδο του κ. Άγγελου Παπαδημητρίου, ο όποιος ήταν συγκλονιστικός. Εύχομαι να σκίσει αυτή η παράσταση."

Εύα Νάθενα: "Μου άρεσε πολύ η παράσταση, είχε μια νεανικότητα, κι αυτό είναι στα συν της. Επίσης, ήταν ωραία ισορροπημένη, αφού η νέα γενιά και η παλιά φρουρά των ηθοποιών, έδεναν αρμονικά. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα καταγραφή αυτής της μεγάλης και ισχυρής προσωπικότητας. Έμαθα και πράγματα γι’ αυτή τη γυναίκα που δεν τα γνώριζα."

Μάνος Καρατζογιάννης: "Ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο μιας εποχής , αλλά και ολόκληρης της πρόσφατης Ιστορίας της χώρας μέσα από ένα μυθικό πλάσμα. Μια παράσταση δοσμένη με δεξιοτεχνία σκηνοθετικά, με κέφι και ρυθμό από τους ηθοποιούς. Έχει μια ατμόσφαιρα κινηματογραφική που σε ταξίδευε και σε έβαζε σε σκέψεις ακόμα και για το πώς έχουμε φτάσει ως εδώ. Μέσα από μια ιδιωτική ιστορία περνούσε όλη η Ιστορία της Ελλάδας κι αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον"

Παρή Ράπτη: "Είμαι ενθουσιασμένη που είδα την "Γκάμπυ", γιατί με μια φρέσκια, διαφορετική, "τρισδιάστατη" σκηνοθεσία, αποδίδεται ένα δύσκολο θεατρικό έργο. Η Κίρκη Καραλή με μια ευφυή σκηνοθεσία , με μια απόλυτα ευρηματική προσέγγιση σκιαγραφεί μια ζωή, άλλες εποχές , ιστορία και την ανθρώπινη φύση! Ερμηνείες εξαιρετικές και ο Άγγελος Παπαδημητρίου συγκλονιστικός!

Πηγή: real.gr


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.