• BUZZ
  • Νέα
  • ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΦΚΑΛΗΣ
ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΦΚΑΛΗΣ

ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΦΚΑΛΗΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 21/06/2017 13:09
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Νεκρός βρέθηκε, χθες το πρωί, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης, 83 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης, όπου είχε μεταβεί για ψάρεμα.

Σε παραλία των Νέων Δημμάτων, στην περιοχή Χρυσοχούς-Τηλλυρίας, τουρίστας που έκανε βόλτα στην παραλία εντόπισε πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα.
Στην περιοχή έσπευσε ακταιωρός που περισυνέλεξε τη σορό και την έβγαλε στην ακτή, όπου μετά από λίγη ώρα έφθασαν οι οικείοι του Νίκου Σιαφκαλή που αναγνώρισαν τον άνθρωπό τους.
Η περιοχή που βρέθηκε η σορός είναι σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή που είχε καταδυθεί για ψάρεμα ο 83χρονος θεατράνθρωπος και εικάζεται ότι τα πολύ έντονα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούν μετέφεραν το άψυχο σώμα στο σημείο που βρέθηκε σήμερα.

O Νίκος Σιαφκάλης γεννήθηκε στη Δρούσεια της Πάφου το 1934. Από τη δεκαετία του '60 είχε ενεργό δράση στα θεατρικά πράγματα της Κύπρου, με εξαίρεση τη διετή απουσία του στην Αθήνα (1964, 1965), όπου εργάστηκε ως καθηγητής υποκριτικής στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη και την τριετή θητεία του (1983-1986) ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου.

Σπούδασε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο νυκτερινό παράρτημα της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και στη συνέχεια στο Guildhall School of Music and Drama, στο Λονδίνο.

Πέραν της εργασίας του στον χώρο του θεάτρου, ο Νίκος Σιαφκάλης είχε λάβει μέρος στον αγώνα εναντίον της χούντας των Αθηνών. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που προσέφεραν βοήθεια στον Αλέξανδρο Παναγούλη, φιλοξενώντας τον στο σπίτι του.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.