• BUZZ
  • Νέα
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 'EVITA'. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 'EVITA'. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 'EVITA'. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 20/04/2017 13:55
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η πολυβραβευμένη rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber “Εvita”, ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ, με σημαντική όσο και επιτυχημένη διεθνή διαδρομή, από την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, έρχεται για 20 μόνο παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη Νάντια Μπουλέ στον ομώνυμο ρόλο.
Το μιούζικαλ Evita, σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εvita Peron, μιας γυναίκας με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, μιας γυναίκας σύμβολο, η οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού.
Σύζυγος του πρώην Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, η Εvita, ακολούθησε μια μεγαλειώδη πορεία. Αυτή την πορεία από την ταπεινή καταγωγή μέχρι τον πλούτο και τη δύναμη αφηγείται το μιούζικαλ “Evita”.

Evita, ο θρίαμβος!
Και για να θυμηθούμε ότι το συγκεκριμένο μιούζικαλ έχει μια θριαμβευτική υποδοχή στο πέρασμα των χρόνων, θα πρέπει να πούμε ότι μετρά περισσότερα από 20 μεγάλα βραβεία και ένα βραβείο Oscar στην κινηματογραφική μεταφορά του.
Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια musical που έχουν γραφτεί ποτέ όπως τα «Don’tcry for me Argentina», «You must love me» (Oscar καλύτερου τραγουδιού), «On This Night of aThousand Stars» κ.α.
Την Eva Peron, έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής όπως η Elaine Paige, η Patti LuPone, η Elena Roger και η Madonna!



Evita, η ιστορία!
Ήταν το 1972 όταν ο στιχουργός Tim Rice άκουσε στο ραδιόφωνο για την ιστορία της Eva Duarte de Peron,δεύτερης συζύγου του προέδρου της Αργεντινής, Juan Perón. Η ιστορία της τον μαγνήτισε και ζήτησε από τον φίλο του και συνθέτη Andrew Lloyd Webber, με τον οποίον είχε συνεργαστεί στο Jesus Christ Superstar, να φτιάξουν ένα μιούζικαλ γύρω από την πολυτάραχη ζωή αυτής της γυναίκας.
Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο διπλό άλμπουμ με την Julie Covington στον ρόλο της Evita. Η επιτυχία του άλμπουμ οδήγησε στο ανέβασμα του μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου το 1978, με την Elaine Paige, στον κεντρικό ρόλο και στο Broadway ένα χρόνο αργότερα με την Patti LuPone, σε πρώτη σκηνοθεσία του θρυλικούHarold Prince. Το 1996, το έργο μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη με την "like a virgin" Madonna να τραγουδά το Don’t Cry For Me Argentina, ενώ το 2006 το μιούζικαλ ξανανέβηκε στο Adelphi Theatre του Λονδίνου με την αργεντίνικης καταγωγής Elena Roger, με αφορμή την 25η επέτειό του. To 2012, η «Evita» ανέβηκε στο Broadway με πρωταγωνιστή τον Ricky Martin, ενώ την περίοδο 2013 - 2014, το μιούζικαλ επανήλθε στην Αγγλία.



Evita, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Η People Entertainment Group, έχοντας ανεβάσει κάποια από τα πιο πετυχήμενα μιούζικαλ των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, κι έχοντας στο ενεργητικό της παραγωγές στο εξωτερικό (όπως το Jesus Christ Superstar), αποφάσισε να ανεβάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μιούζικαλ με όλες τις υψηλές καλλιτεχνικές προδιαγραφές που συναντάμε σε παραγωγές του West End και του Broadway.

Μετά από μήνες σχεδιασμού, επιλέχθηκαν προσεκτικά όλοι οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και μετά από δύο εβδομάδες απαιτητικών οντισιόν διαμορφώθηκε το ιδανικό ensemble για την ολοκλήρωση του cast.

Η EVITA θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 54 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία τουΔημήτρη Μαλισσόβα, απόδοση κειμένου του Γέρασιμου Ευαγγελάτου, μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας του Αλέξιου Πρίφτη.

Στην παράσταση θα συμμετέχει 10μελής παιδική χορωδία, ενώ την εμβληματική μουσική του Andrew LloydWebber θα ερμηνεύσει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra!



Evita, συντελεστές και ρόλοι

Νάντια Μπουλέ (Evita)
Η Νάντια Μπουλέ ξεκίνησε την καριέρα της από πολύ μικρή συμμετέχοντας στην παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Πολύ σύντομα ασχολήθηκε και με την τηλεόραση από όπου έγινε ευρύτερα γνωστή παρουσιάζοντας μια σειρά εκπομπών. Παράλληλα έχοντας το τραγούδι ως μεγάλη της αγάπη βρέθηκε δίπλα σε κάποιους από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές, όπως ο Μανώλης Λιδάκης, ο Δημήτρης Μπάσης και οι συνθέτες Δημήτρης Καλαντζόπουλος και Γιάννης Σπανός. Κορυφαία στιγμή της καριέρας της στο τραγούδι αποτέλεσαν οι προσωπικέςsold out συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2015. Στο χώρο του musical έκανε τα πρώτα της βήματα πρωταγωνιστώντας στην παράσταση FAME, ενώ ακολούθησαν το CABARET, το Rocky Horror Show, τοNINE, ο Μάγος του Οζ, το Sweet Charity και το ελληνικό Μόλις Χώρισα.

Αιμιλιανός Σταματάκης (Τσε)
Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών και σχεδόν αμέσως επιλέχθηκε από το μιούζικαλ “Οι καμπάνες του Edelweiss” για να πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της Άννας Βίσση. Η ξεχωριστή του παρουσία και οι εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες του έδωσαν το εισιτήριο για το εξωτερικό. όπου και πρωταγωνίστησε στο musical του Andrew Lloyd Webber "Joseph and the Amazing Technicolor” που περιόδευσε φέτος σε όλη την Μεγάλη Βρετανία, από όπου και ήρθε για να ερμηνεύσει τον εμβληματικό ρόλο του “Τσε” στην Evita.

Μιχάλης Ψύρρας (Περόν)
Ο βαρύτονος Μιχάλης Ψύρρας έχει ακολουθήσει ένα πολύ συνεπή δρόμο στον χώρο της Όπερας και του λυρικού τραγουδιού, έχοντας συμμετάσχει στις όπερες "Un Ballo in Maschera", "Amahl and the night visitors", "Il telefono", "Haensel & Gretel", “I Pagliacci”, "Ολυμπιάδα", “Cosi fan tutte”, “Le bal masque” και “Amphytrion” ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Στους βασικούς ρόλους οι:
Άλεξ Οικονόμου (Μαγκάλντι)
Ο Άλεξ Οικονόμου ήρθε στην Ελλάδα ως απόφοιτος του μουσικού κολλεγίου Berklee College of Music της Βοστώνης για να συμμετάσχει στο πρώτο The Voice που παρουσιάστηκε στην ελληνική τηλεόραση, όπου ξεχώρισε με τις ερμηνείες του και την ιδιαίτερες φωνητικές του ικανότητες. Έχοντας αναδειχθεί ο κορυφαίος “Jazz Artist” το 2013 στα Artists In Music Awards του Hollywood, παράλληλα με την συμμετοχή του στην Evita κυκλοφορεί και την πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά.

Μαρία Δελετζέ (ερωμένη)
Η Μαρία Δελετζέ έχοντας, παρά το νεαρό της ηλικίας της, συμμετάσχει σε πολλά μιούζικαλ όπως “Ο Μικρός Πρίγκηπας¨, “Η Μελωδία της Ευτυχίας” και το “Μόλις Χώρισα¨ επιλέχθηκε από τις απαιτητικές ακροάσεις ως η κατάλληλη για να ερμηνεύσει τον ρόλο της “ερωμένης” στην Evita.

Ίαν Στρατής (πρόεδρος ιδρύματος)
Τον Ίαν Στρατή τον γνωρίσαμε ως φιναλίστ στο ελληνικό X Factor του 2016. Γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού που τον ακολουθεί σε όλες τους τις εμφανίσεις όσο και των καλλιτεχνικών συντελεστών της Evita που χάρη στο ταλέντο του τον επέλεξαν για την πρώτη του συμμετοχή σεmusical.

Άρης Πλασκασοβίτης (δημοσιογράφος)
Από τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς με τις περισσότερες συμμετοχές σε musical, κατάφερε να ξεχωρίσει από τον πρώτο του ρόλο στο “Rent” για να ακολουθήσει η συμμετοχή του σε μεγάλες παραγωγές όπως τα “Chicago”, “Δαίμονες”, “Μερικοί το προτιμούν καυτό”, ¨West Side Story¨ και πολλά ακόμη!



Info:
Evita , Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Νάντια Μπουλέ, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μιχάλης Ψύρρας, Άλεξ Οικονόμου, Μαρία Δελετζέ, Ίαν Στρατής, Άρης Πλασκασοβίτης.
Μαζί τους οι: Έλενα Βακάλη, Ανδρέας Βούλγαρης, Γιώργος Βούντας, Ίρις Γουργιώτου, Πέτρος Ιωάννου, Ντένια Λεβέντη, Στέφανι Μακαρίτη, Πάνος Μαλακός, Πάνος Μαλικούρτης, Γιάννης Μανιατόπουλος, Σταύρος Μαρκάλας, Νία Μπαλάφα, Σταύρος Μπέκας, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Κατερίνα Σούσουλα, Aγγελική Τρομπούκη, Εύα Τσάχρα.
Συμμετέχει: 10μελής παιδική χορωδία.
Την μουσική της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra.


Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μαλισσόβας
Απόδοση κειμένου : Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Μουσική διδασκαλία/ Διεύθυνση ορχήστρας : Αλέξιος Πρίφτης

Χορογραφίες: Νίκος Μαριάνος
Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Ενδυματολόγος: Ηλένια Δουλαδίρη
Β' Ενδυματολόγος: Μαίρη Μαρμαρινού
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Μακιγιάζ: Γιάννης Μαρκετάκης
Κομμώσεις: Τρύφωνας Σαμαράς
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Video: Νίκολας Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Παραγωγή: People Entertainment Group Α.Ε.
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ισαάκ - Άλεξ Ελσαμπάγ
Οργάνωση παραγωγής: Δάφνη Πιτσίκα
Βοηθός παραγωγής: Γρηγόρης Παγανίτσας

EVITA is presented by People Entertainment Group by arrangement with The Really Useful Group Ltd.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 20:30
Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Πρεμιέρα: Τετάρτη 3 Μαΐου 2017
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τιμές εισιτήριων
Διακεκριμένη ζώνη: 30€
Α’ ζώνη: 25€
Β’ ζώνη: 20€
Γ’ ζώνη: 10€, 15€
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν ειδικά VIP πακέτα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας! Βρείτε τα επίσημα πακέτα αποκλειστικά στην διεύθυνση www.people.gr/VIP


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.