• BUZZ
  • Νέα
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 2018
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ 2018


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 29/08/2017 12:32
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ο Δήμος Μεσσήνης διοργανώνει από 17 Απριλίου έως 27 Απριλίου 2018 το 7° Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2017 στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική - βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε θεατρικές ομάδες των Πανεπιστημιακών σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των νεανικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολλεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας και άλλων κρατών. Κάθε θεατρική ομάδα θα απαρτίζεται αποκλειστικά από σπουδαστές ο αριθμός των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 άτομα και θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογο αριθμό εκπαιδευτικών, όπως αυτός ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ως εξής:

α) Κατά τη διάρκεια της Α' φάσης θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ (καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017).

β) Στην Β φάση θα υποβληθεί η οριστική αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ από τις θεατρικές ομάδες που θα έχουν επιλεγεί και ειδοποιηθεί σχετικά από τους διοργανωτές (καταληκτική ημερομηνία υποβολής οριστικής αίτησης: Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018).

Πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, τη διαδικασία και τους όρους συμμετοχής σε αυτό καθώς και τα απαιτούμενα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν στους διοργανωτές από τα ενδιαφερόμενα σχολεία βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο: http://ancientmessenefestival.blogspot.gr/ (φάκελος: ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ). Διευκρινίσεις παρέχονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης στα τηλέφωνα: 27223 60116 (κα Χ. Αθανασοπούλου) και 27223 60176 (κα Β. Καρδάση). Οι θεατρικές ομάδες που θα επιλεγούν θα ενημερο)θούν για την συμμετοχή τους από 12 Φεβρουαρίου μέγρι 16 Φεβρουαρίου 2018. Στις θεατρικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα απονεμηθεί Έπαινος Συμμετοχής.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.