• BUZZ
  • Νέα
  • ROMEO CASTELLUCCI: 'ΑΥΤΗ Η PERFORMANCE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!'
ROMEO CASTELLUCCI: 'ΑΥΤΗ Η PERFORMANCE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!'

ROMEO CASTELLUCCI: 'ΑΥΤΗ Η PERFORMANCE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 10/04/2017 10:16
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Romeo Castellucci. "Δημοκρατία στην Αμερική". Ο αιρετικός σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. «Αυτή η performance δεν είναι πολιτική!». 

Το 1835 ο Γάλλος διπλωμάτης Αλεξίς ντε Τοκβίλ (1805-1859) έγραψε ένα δίτομο δοκίμιο για την ανθούσα δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών με τίτλο Η δημοκρατία στην Αμερική. Το δοκίμιο του Τοκβίλ, ένα από τα πρώτα θεμελιώδη κείμενα που ανέλυσαν το αναδυόμενο μοντέλο δημοκρατίας, υποδεικνύει ένα νέο πολιτικό όραμα για τη Δύση, ενώ συγχρόνως διαβλέπει την παρακμή της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας και την κόπωση της Ευρώπης. Εμπνευσμένος από το έργο του Τοκβίλ, ο Καστελλούτσι με την παράσταση αυτή θα επιχειρήσει να αναδείξει τις σκοτεινές πλευρές της «δημοκρατικής τυραννίας», η οποία, εν ονόματι της πλειοψηφίας, αδρανοποιεί τον πολίτη και περιορίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες του. Μεταφέροντάς μας στην εποχή του Τοκβίλ και στον κοινοτικό βίο των Πουριτανών και των ιθαγενών της Αμερικής, ο Ιταλός δημιουργός φωτίζει το φαινόμενο της δημοκρατίας στην εποχή μας. Το θέαμα και η ισχύς έχουν πλέον υποκαταστήσει την εμπειρία της Τραγωδίας, της υπέρτατης, κατά Καστελλούτσι, μορφής αυτοσυνείδησης και πολιτικής ταυτότητας του ατόμου.  Σε ανάστροφη πορεία, ο Καστελλούτσι μας καλεί να ανακαλύψουμε τους σπόρους του νεότερου δημοκρατικού πολιτεύματος πολύ πριν αυτό βλαστήσει και εξαπλωθεί στον Δυτικό κόσμο. 

Εκτέλεση παραγωγής: Socìetas Συμπαραγωγή, deSingel International Artcampus, Wiener Festwochen, Festival Printemps des Comédiens à Montpellier, National Taichung Theatre (Taichung), Holland Festival (Άμστερνταμ), Schaubühne-Berlin, Festival d’Automne à Paris με το MC93 Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis à Bobigny, Le Manège - Scène nationale de Maubeuge, Teatro Arriaga Antzokia de Bilbao, So Luiz Teatro Municipal (Λισαβόνα), Peak Performances Montclair State University (ΗΠΑ). Συμμετοχή: Théâtre de Vidy-Lausanne και Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Υποστήριξη: Ministero Beni e Attività Culturali, Regione Emilia Romagna, Comune di Cesena 

Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Ολύμπια
30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2017
21:00


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.