• BUZZ
  • Νέα
  • ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΛΑΜΙΑΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 22/06/2017 16:36
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας « Επένδυση» , οι ελεγκτές της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, έμειναν άφωνοι, όταν ανακάλυψαν πως στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης, ο ταμίας-διαχειριστής του φαίνεται ότι καταχράστηκε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο συνταξιούχος σήμερα ταμίας εισέπραττε τις επιδοτήσεις του θεάτρου από τον δήμο, στη συνέχεια, αφού εξοφλούσε τις επιταγές, που παροδόξως ήταν ονομαστικές, έφτιαχνε πλαστά εντάλματα είσπραξης χρημάτων για το θέατρο, παρακρατώντας για λογαριασμό του περίπου 150.000 ευρώ κάθε χρόνο.
Οι επιθεωρητές της κυρίας Παπασπύρου για το όλο θέμα, το οποίο πλέον έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, εκφράζουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους ελέγχους που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στον Δήμο Λαμίας, αλλά και στο δημοτικό του θέατρο και δεν βρήκαν τίποτα μέσα στα δέκα χρόνια ελέγχων. Επίσης, πολλά ερωτήματα υπάρχουν και για τη στάση του δήμου, οι υπηρεσίες του οποίου επίσης δεν κατάλαβαν τίποτα από την κομπίνα που είχε στήσει μόνο ένα άτομο.
Ειδικά για τις επιταγές, το πόρισμα των επιθεωρητών αναφέρει: «Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των αντιγράφων των επιταγών που μας εστάλησαν από τις τράπεζες και έφεραν την πίσω όψη, όσες έφεραν ως δικαιούχο το ΔΗΠΕΘΕΡ ή τον ταμία έχουν εξαργυρωθεί από τον ταμία του ΔΗΠΕΘΕΡ και συνήθως ένα ποσό γίνεται κατάθεση και το υπόλοιπο ως μετρητά εισπράττονταν από τον ταμία. Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως προκύπτει από τους κατ’ έτος πίνακες που παρατέθηκαν ανωτέρω στο κεφάλαιο των Διαπιστώσεων, μέρος αυτών των μετρητών παρακρατήθηκαν και δεν εμφανίσθηκαν ως έσοδο στο ΔΗΠΕΘΕΡ».


Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχετικό πόρισμα έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και στην Εισαγγελία Λαμίας, προκειμένου να συσχετιστεί με την υφιστάμενη δικογραφία, καθώς και στον Δήμο Λαμιέων, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που λείπουν από το ταμείο του.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.