• BUZZ
  • Νέα
  • ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΧΤΕΣ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΧΤΕΣ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΧΤΕΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 01/10/2015 19:25
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Φαίνεται πως ο κόσμος έχει ανάγκη το θέατρο και έτσι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Μαριάννας Κάλμπαρη, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Τέχνης, που αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα σε όλους, σ αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο,να έχουν πρόσβαση στο καλό θέατρο.

Το πλήθος του κόσμου που συνωστιζόταν με υπομονή έξω από τα ταμεία των θεάτρων, αποδεικνύει ότι το κοινό θέλει κι επιλέγει το θέατρο, ως τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Το θετικό είναι ότι ανάμεσά τους, δεν θα ήταν μόνο πιστοί θεατές, αλλά και άνθρωποι που ελάχιστα πηγαίνουν στο θέατρο, όμως το οικονομικό εισιτήριο αποτέλεσε δέλεαρ γι’ αυτούς.

Αυτό επίσης είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, γιατί έτσι εκπαιδεύεται ένα κομμάτι της κοινωνίας να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εν δυνάμει θεατρόφιλοι υπάρχουν, αλλά ίσως χρειάζονται μια μικρή ώθηση. Βέβαια από την άλλη μια παράσταση δεν μπορεί να κοστολογείται τόσο φτηνά- εντάξει, η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μόνο για μια μέρα- δεν είναι ένας καφές στο χέρι. Φτηνά εισιτήρια υπάρχουν αρκετά και προσφορές επίσης για ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Σίγουρα πάντως το μήνυμα της χτεσινής μέρας ήταν ελπιδοφόρο, γιατί τελευταία οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν μεγάλη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι το χειμώνα. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την τέχνη στις σκοτεινές περιόδους έχουν μάλλον δίκιο. Αυτό είναι μια παρηγοριά, γιατί έτσι η κοινωνία στρέφεται προς το «όμορφο», ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί επιπλέον ευθύνες στους καλλιτέχνες που οφείλουν να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.