• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 'ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ' ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 'ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ' ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 'ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ' ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 15/06/2017 14:20
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εγκαινιάζει την ενότητα «Άνοιγμα στην πόλη» και σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει την πλατφόρμα δράσεων: «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες». Έρχονται τέσσερις νέες παραστάσεις!

Ιφιγένεια εν _ _ _ _ _ _
Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
25/06/2017

Κωνσταντίνος Μίχος
Οι θυσίες για να πλεύσουν τα πλοία. Αυτό είναι το θέμα της τραγωδίας του Ευριπίδη, την οποία διασκευάζει ο Κωνσταντίνος Μίχος κάνοντας να συναντηθούν δεκάδες επαγγελματίες ηθοποιοί και ερασιτέχνες, κάτοικοι, εργαζόμενοι και σπουδαστές του Πειραιά. Έχοντας στο παρελθόν χορογραφήσει έργα σε δημόσιους χώρους, όπως τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας (2003), τα πρώην υπόγεια κρατητήρια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο κτήριο της Ασφαλιστικής (2004), το Νοσοκομείο Σωτηρία (2005), αυτή τη φορά επιλέγει την πειραϊκή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τις δεξαμενές συντήρησης των πλοίων. Το σώμα που πέφτει, πλακώνεται, ακρωτηριάζεται, καίγεται, ασφυκτιά, τολμά, προσφέρεται, συμπαρίσταται, περιμένει, παρουσιάζεται από χορευτές, ηθοποιούς, καθημερινούς ανθρώπους μέσα από αφηγήσεις των ίδιων των εργαζόμενων. Συμμετέχουν η Τατιάνα Παπαμόσχου, ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Αθηνά Κυρούση, η Πέτρα Μαυρίδη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πειραιά και μετά από ανοικτό κάλεσμα, μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, σπουδαστές της ερασιτεχνικής σχολής στο Πέραμα «Χοροέκφραση» Μαρίας Πολίτη μαζι με τους γονείς τους, όπως και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.


ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ώρα 19.00
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Λεωφόρος Δημοκρατία, Πέραμα
Με την υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένως Πειραιώς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ/ Για την παράσταση θα διατεθούν δωρεάν δελτία εισόδου. Τα δελτία εισόδου θα τα προμηθευτείτε από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

---

B.ound - το σκηνικό που φοβάται
Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
Από 27/06 έως 02/07/2017

Μια παράσταση που πραγματεύεται το θέμα της ιθαγένειας. Άνθρωποι φερμένοι από αλλού και άλλοι γεννημένοι σε χώρες που δεν υπάρχουν πια. Άνθρωποι που είχαν πατρίδες μέχρι πριν λίγο και άλλοι που τους δεξιώνονται στις δικές τους πρέπει τώρα να αναγνωριστούν από την αρχή και να προσδιορίσουν τις σχέσεις τους υπό τις νέες συνθήκες, που και αυτές δεν είναι μόνιμες. Τι άλλο μένει να τους συνδέει εκτός από την αφήγηση των προσωπικών ιστοριών, της μνήμης του καθενός; Όμως πόσο η μνήμη ευνοεί την επικοινωνία; Ποιο κομμάτι της βοηθά στη σύγκλιση και ποιο θα οδηγεί πάντα σε αποκλίσεις; Τι να πετάξεις και τι να κρατήσεις, αν θες να συνυπάρξεις; Και τι χρειάζεται μια σκηνή θεάτρου για όλα αυτά; Χρειάζεται, γιατί η σκηνή μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς αυτό που μπορεί να μη θες να καταλάβεις, να προσεγγίσεις το βίωμα της οδύνης των ανθρώπων που δίπλα σου στερούνται τα αυτονόητα για σένα.
Κείμενο: Χριστίνα Λαμπρινίδη
Μετάφραση: Νάνσυ Τρικαλίτη
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη
Κατασκευή Μαριονέτας: Ολυμπία Σιδερίδου
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βίντεο: Μάτα Καστρησίου
Αυτοσχεδιασμοί - Κίνηση: Αγγελική Καρυστινού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Κοτσωνα
Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Ιουλία Γεωργίου, Νίκος Γιαλελής, Βαγγέλης Ζαπανιώτης, Καίτη Ιωαννίδου, Αγγελική Καρυστινού, Μάτα Καστρησίου, Θεοφάνης Μιλλεούνης, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρίνα Χρονοπούλου και η μικρή Αλκμήνη Παπαγεωργίου.

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 10€
ΑΜΕΑ: 5€
Ανέργων: 5€

----

Έρωτας ή Τίποτα. Ιστορίες του Πειραιά.
Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
Από 24 έως 29/06/2017

Ιστορίες του Πειραιά Ιστορίες από διαφορετικές εποχές, διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετικούς χώρους: οι βομβαρδισμοί του Πειραιά στον πόλεμο, οι πρόσφυγες του χτες και του σήμερα, οι άνθρωποι και οι χώροι, η πύλη Ε7 του λιμανιού, ο σταθμός του ΗΣΑΠ, τα παράνομα στέκια του Πειραιά φωτίζονται μέσα από τις παραστάσεις των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι παραστάσεις βασίζονται στις τεχνικές του θεάτρου-ντοκουμέντου και του θεάτρου της επινόησης.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Άννα Τσίχλη και Χριστίνα Ζώνιου.
________________________________________

Άκου μικρέ, Ομάδα: Mementaλ theatre group
"Διαβάζοντας βιβλία ιστορίας και εφημερίδες, βλέποντας ντοκιμαντέρ και άλλα τέτοια στην τηλεόραση, δεν μπορείς να γνωρίσεις πραγματικά κανέναν τόπο. Πρέπει να ακούσεις τους ανθρώπους του, ξέρεις, αν θες να τον μάθεις πραγματικά. Ο Πειραιάς είναι οι άνθρωποι του, όσοι έζησαν και ζουν εδώ, είναι αυτοί που δεν ρωτήθηκαν ποτέ για όσα γράφτηκαν εκεί έξω, αλλά ξέρανε... Τα ζήσανε. Τα ζήσαμε! Γι' αυτό. Άκου, μικρέ... Θα γράψεις τρία βιβλία σήμερα!"
Έντεκα ηθοποιοί εξερευνούν τη σωματική τους γλώσσα και αφηγούνται με θεατρικά μέσα ιστορίες κατοίκων του Πειραιά, που δεν γράφτηκαν ποτέ. Οι πηγές της ομάδας για τη δημιουργία του κειμένου είναι από πραγματικές μαρτυρίες που δόθηκαν στα μέλη της, διαδικτυακές συνεντεύξεις κατοίκων, βιβλία όπως «Οι Πειραιώτες» του Διονύση Χαριτόπουλου και «Μνήμη βομβαρδισμού» του Στέλιου Γεράνη.
Συντελεστές: Νίκη Αξιωτοπούλου, Σοφία Αρναουτάκη, Σπύρος Ασημένιος, Πάνος Βαβάμης, Σπύρος Βασιλάκης, Μάρα Βλαχοπούλου, Κωστής Γεωργακόπουλος, Κυπριανός Γεωργής, Ρέι Ζαλόσνια, Ανδριάνα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοκκοράκης, Μαρωφυλλιά Κονδύλη, Γιώργος Κουμπιάδης, Κατερίνα Μεφσούτ, Ερμής Περιστέρης, Δήμητρα Φασούλα
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ώρα 20.30
Πάρκο της Εργατιάς, Γρ. Λαμπράκη 2, Δραπετσώνα
________________________________________
Trafφυγεῖν, Ομάδα: santé
1η Ιανουαρίου 1875, Βούρλα, Πειραιάς. Τρούμπα, ιερόδουλες, παρανομία, Μεταξάς, Χούντα. Κ-Ε-Ν-Ο. Ελλάδα των 90’s και των 00’s. Νόμιμη πορνεία ή trafficking; Ήταν τελικά οι πόρνες του Πειραιά θύματα εμπορίας λευκής σαρκός; Το 1-2% των θυμάτων καταφέρνουν να ξεφύγουν. Οι υπόλοιπες… ζουν με τη χαρακιά.
Μια παράσταση κατακραυγή στη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Φυλλένια Τουλκερίδου, Τζούλια Τσιάκα
Τεχνική επιμέλεια: Ανθή Δήμου, Σοφία Κωσταρά
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Αθανασοπούλου
Σκηνική επιμέλεια: Μαριλένα Κουτρουλάκη, Κατερίνα Σακουλά
Ενδυματολογία: Λίνα Αξιωτάκη
Έρευνα: ομάδα santé
Οργάνωση παραγωγής: Λίνα Αξιωτάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Αθανασοπούλου, Εύα Γκάζκα, Ανθή Δήμου, Τζούλια Τσιάκα, Σοφία Κωσταρά, Φυλλένια Τουλκερίδου, Θωμαΐς Χειλά.
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
Χώρος Παρουσίασης: Αντιστάσεως 35-37, πρώην κατάστημα Αφών Ιωσηφίδη (Πλατεία Ιπποδαμείας, κέντρο Πειραιά)
________________________________________
843- Πράσινη Γραμμή, Κωνσταντίνα Ξάφη
H Kωνσταντίνα Ξάφη μάς καλεί σε ένα βραδινό δρομολόγιο του λεωφορείου 843 (πράσινη γραμμή), στα μέσα του καλοκαιριού, με ανοιχτά παράθυρα και φόντο το υποσκιασμένο Πέραμα. Με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι Πύλης Ε8), θεατές και ηθοποιοί βιώνουν ένα ταξίδι-πέρασμα από το παρελθόν στο παρόν με όχημα το πράσινο λεωφορείο. Μια διαδρομή λίγο πριν τη δύση του ηλίου, σε ένα ειδικά σκηνογραφημένο λεωφορείο που μας εισάγει στον φανταστικό κόσμο του, με μουσική, live performance και καταγραφές-βίντεο κατοίκων του Περάματος που μοιράζονται μνήμες για το ιστορικό αυτό δρομολόγιο, επιστρέφοντας έως και 50 χρόνια πίσω.
Ένα βράδυ αφιερωμένο στην απόκεντρη ομορφιά του Περάματος, στους ήχους και τις μυρωδιές του. Ένα αποτύπωμα αχαρτογράφητων εικόνων μιας περιοχής που διατηρεί ακόμα την τοπική της μοναδικότητα, συνδυάζοντας στοιχεία από τον κινηματογράφο και τις τεχνικές των performances και του θεάτρου ντοκουμέντο.
Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παρουσίαση πτυχιακής εργασίας της Κωνσταντίνας Ξάφη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία έχει θέμα «Το Πέραμα και οι κάτοικοί του».
*Κατά τη διάρκεια των δρομολογίων θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό μέσω ενός τοπικού δικτύου. Γι’ αυτό οι θεατές καλούνται να έχουν φορτισμένα κινητά και να έχουν μαζί τα ακουστικά τους (handsfree).
Συντελεστές:
Σκηνοθετική σύλληψη: Κωνσταντίνα Ξάφη
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάλια Ζήκου
Σκηνογράφοι/Εικαστικοί: Νεφέλη Σωτηράκη, Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Εικαστική φωτιστική επιμέλεια: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Επικοινωνία: Hoopla
Σχεδιασμός εφαρμογής: Μαριάνα Ζήκου
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Κρυσταλένια Κουτσουδάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάλια Ζήκου, Ελένη Αλεξοπούλου, Σταύρος Καστρινάκης, Γιάννης Μπάτσης
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Περάματος.
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
(Θα πραγματοποιηθούν τρία δρομολόγια. Ώρες 19:30, 21:00 και 22:30)
Σημείο συνάντησης- εκκίνησης δρομολογίων:
Πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι Πύλης Ε8)
Eίσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσης, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλέφωνο: 6937200502
Συνολική διάρκεια δρώμενου: 80’

________________________________________
Μονόλογοι από το Αιγαίο
Ομάδα φοιτητών/τριών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Παν. Πελοποννήσου
Παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο πάνω σε 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο καθώς και εργαζόμενων / εθελοντών στις δομές αλληλεγγύης, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Τα παιδιά αυτά που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο, περνώντας από την Πύλη Ε7 του Πειραιά. Παρουσιάζονται οι δυσκολίες που βίωσαν και βιώνουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αλλά και όσα αγαπούν, όσα ελπίζουν κι ονειρεύονται.
Η παράσταση πραγματοποιείται από φοιτητές, φοιτητές Erasmus και ακροατές του μαθήματος του ΤΘΣ "Yποκριτική και Κοινωνία ΙΙ: το εθνόδραμα και το θέατρο ντοκουμέντο" με τη συμβολή του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Δημιουργική επεξεργασία και ερμηνεία:
Αδελιανάκης Γιάννης, Φωτεινή Βαρδάκα, Αιμιλία Γιαννούκαρη, Κορνηλία Δασκάλη, Αγγελική Διαμανίδου, Αντωνία Καλύβα, Ειρήνη Κοντέλη, Σεβαστιανός Κωνσταντίνου, Ορφέας Λύρας, Θεοδώρα Μελίσση, Μαριλία Μερισνιάδη, Έρρικα Μποζανή, Δέσποινα Μποστάνογλου, Σταύρος Μπούτσικας, Μαίρη Ρέππα, Σταματίνα Σαπουνά, Αικατερίνη Σακουλά, Φωτεινή Τζελιλή, Maria Inês Antunes Ribeiro de Almeida, Rute Pires da Cruz, Nisa Eufigénio Eliziário

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30

Μονόλογοι από το Αιγαίο | Πειραϊκή, Ακτή Θεμιστοκλέους 54, Πειραιάς

ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
843 - Πράσινη Γραμμή
(Θα πραγματοποιηθούν τρία δρομολόγια. Ώρες 19:30, 21:00 και 22:30)
Σημείο συνάντησης- εκκίνησης δρομολογίων:
Πλατεία Καραϊσκάκη (έναντι Πύλης Ε8)
Eίσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσης, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλέφωνο: 6937200502
Συνολική διάρκεια δρώμενου: 80’
________________________________________
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
Άκου Μικρέ | Πάρκο της Εργατιάς, Γρ. Λαμπράκη 2, Δραπετσώνα
Trafφυγεῖν | Αντιστάσεως 35-37, πρώην κατάστημα Αφών Ιωσηφίδη (Πλατεία Ιπποδαμείας, κέντρο Πειραιά)
________________________________________
Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30
Μονόλογοι από το Αιγαίο | Πειραϊκή, Ακτή Θεμιστοκλέους Πειραιάς

-----

Στη σκιά των ήχων
Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017
Από 20 έως 23/06/2017


Ντουέτο Κριστόφ Κα Ρολ
Στη σκιά των ήχων
Ηχητική βιβλιοθήκη με αφηγήσεις ονείρων
Από το 2007 η Carole Rieussec (Καρόλ Ριεσσέκ) και ο J-Kristoff Camps (Ζι-Κριστόφ Καμπ) συλλέγουν αφηγήσεις ονείρων και δη- μιουργούν μιαν ηχητική βιβλιοθήκη. Μετά το Παρίσι, την Μπαρτσελονέτ και τη Σετ στη Γαλλία, το Τορίνο, το Ζάγκρεμπ, το Κάιρο και άλλες πόλεις, το ντουέτο Kristoff K. Roll (Κριστόφ Κα Ρολ) καταφθάνει στον Πειραιά για να ηχογραφήσει αφηγήσεις ονείρων των κατοίκων. Οι Κριστόφ Κα Ρολ αναζητούν και έναν «μηχανισμό μετάφρασης» για τις αφηγήσεις των ονείρων, που να επιτρέπει να ξεχωρίσει το ηχητικό μέρος από τη σημασιολογία τους. Πίσω από κάθε σημείο με ακουστικά θα υπάρχει ένα μικρό ηχείο, το οποίο θα δημιουργεί ένα τρίτο σημείο –έμμεσης– ακρόασης, «θολώνοντας» την κυρίως αφήγηση.
Με την υποστήριξη του με την υποστήριξη του Institut français (Παρίσι).

________________________________________
Οι Kristoff K. Roll θα βρίσκονται στον Πειραιά στις 20 και στις 21 Ιουνίου, όπου προσκαλούν το κοινό, να τους συναντήσουν και να αφηγηθούν αναμνήσεις από τα όνειρά τους. Οι αφηγήσεις θα ηχογραφηθούν, θα μονταριστούν και θα επενδυθούν με ηχητικά εφέ. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί ως παράσταση με τίτλο Στην σκιά των Ήχων, στην Πλαζ Βοτσαλάκια, στις 22 και 23 Ιουνίου.


Αναμνήσεις των ονείρων είναι ό,τι μένει όταν ξυπνάμε, είναι το αίσθημα που παραμένει ζωντανό και κρατάει μέρα νύχτα δημιουργώντας παράλληλη ζωή… απομεινάρια του ονείρου όπως μεταμορφώνονται από τον λόγο, τη μνήμη, το παρόν.


Οι αφηγήσεις ονείρων έχουν περισσότερη αξία όταν είναι γεμάτες λεπτομέρειες, όταν έχουν την ιδιαίτερη τους δομή, τη δικιά τους ατμόσφαιρα, όταν ενθαρρύνουν τους άλλους να συμμερίζονται το όνειρο. Μετά τις παραστάσεις, τα συλλογισμένα όνειρα θα αποθηκευτούν σε αρχείο ήχου με αφηγήσεις ονείρων που το ντουέτο Kristoff K. Roll μαζεύει σε κάθε συνεδρίαση.
Από το 2007 η Carole Rieussec (Καρόλ Ριεσσέκ) και ο J-Kristoff Camps (Ζι-Κριστόφ Καμπ) συλλέγουν αφηγήσεις ονείρων από όλο τον κόσμο και δημιουργούν μία «παγκόσμια ηχητική βιβλιοθήκη ονείρων».


Μετά το Παρίσι, την Μπαρτσελονέτ και τη Σετ στη Γαλλία, το Τορίνο, το Ζάγκρεμπ, το Κάιρο και άλλες πόλεις, το ντουέτο Kristoff K. Roll (Κριστόφ Κα Ρολ) καταφθάνει στον Πειραιά για να ηχογραφήσει αφηγήσεις ονείρων των κατοίκων και παράλληλα να παρουσιάσει μια υπαίθρια περφόρμανς όπου οι ιστορίες αυτές συναντούν ηχογραφήσεις περιβάλλοντος και «επιστρέφουν» στο κοινό, κατά τη διάρκεια μιας 40 λεπτής σιέστας.


Στην Πλαζ Βοτσαλάκια οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν ξαπλώνοντας και αφού φορέσουν ένα ζευγάρι ακουστικά να ξεκινήσουν την ηχητική ονειροπόληση. Πίσω από κάθε σημείο με ακουστικά θα υπάρχει ένα μικρό ηχείο, το οποίο θα δημιουργεί ένα τρίτο σημείο –έμμεσης– ακρόασης, «θολώνοντας» την κυρίως αφήγηση και το οποίο ολοκληρώνει την Σκιά των ήχων.

Οι Kristoff K. Roll λένε για την περφόμανς:

«Κάθε παράσταση, όπως κάθε όνειρο είναι διαφορετική. Αυτοσχεδιάζουμε και συνθέτουμε ελεύθερα με τις φωνές του σύμπαντος. Οι φωνές γίνονται οι αφηγητές του ονείρου και καθώς ο χρόνος περνά, η ακρόαση γίνεται ολοένα και ποιο απόμακρη, ποιο αφηρημένη μέχρι που σβήνει για πάντα.

Είναι ώρα για σιέστα.»

ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τρίτη 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 23 Ιουνίου, ώρα 19.30


Το ντουέτο Kristoff K .Roll (Carole Rieussec & J.Kristoff Camps) προσκαλεί το κοινό να το συναντήσουν για την καταγραφή των αφηγήσεων ονείρων, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, από τις 10.00πμ μέχρι τις 8.00 μμ, με ραντεβού στο 210 41 43 356.
Οι αφηγήσεις θα ηχογραφηθούν, θα μονταριστούν και θα επενδυθούν με ηχητικά εφέ. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί ως παράσταση με τίτλο Στην σκιά των Ήχων, στην Πλαζ Βοτσαλάκια, στις 22 και 23 Ιουνίου.
Πλαζ Βοτσαλάκια, Καραγιώργη Σερβίας 6, Πειραιάς


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.