• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ DOCUMENTA
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ DOCUMENTA

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ DOCUMENTA


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 11/04/2017 13:07
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το Θέατρο Άττις συμμετέχει στη documenta 14 με την performance «Ιοκάστη post mortem» του Γιάννη Κοντραφούρη σε σκηνοθεσία και σκηνική εγκατάσταση Θεόδωρου Τερζόπουλου. Παίζουν η Σοφία Χιλλ και ο σκηνοθέτης. Το 2009 ο Θ. Τερζόπουλος είχε ανεβάσει και πάλι το συγκεκριμένο κείμενο, όμως αυτή τη φορά θα δούμε μια νέα εκδοχή.
Ο θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής Γιάννης Κοντραφούρης, που «έφυγε» σε ηλικία 39 ετών, πριν από δέκα χρόνια, επιθυμούσε την «Ιοκάστη», (ένα έργο που το ολοκλήρωσε στο νοσοκομείο λίγο πριν από τον θάνατό του), να τη σκηνοθετήσει και να την ανεβάσει στο θέατρο ο Τερζόπουλος.
Το εν λόγω έργο, ένας στοχασμός πάνω στον ανθρώπινο πόνο, εξερευνά τα όρια του λόγου και τα απογυμνωμένα κατάλοιπα του νοήματος. Εδώ πρωταγωνιστής είναι η ίδια η γλώσσα καθώς μεταφέρει τα ίχνη ενός μεγαλόπρεπου παρελθόντος σε ένα σύγχρονο κόσμο βαναυσότητας. Με σαφείς επιρροές από τον Έλιοτ και τον Έζρα Πάουντ, ο Κοντραφούρης μέσα από την ιδιαίτερη γραφή του, που συχνά υπερνικάει την ασφυκτική κυριαρχία του σημαινόμενου, δημιουργεί έναν ποιητικό και συνάμα εφιαλτικό τόπο, ένα σύγχρονο αντιηρωικό πλαίσιο για να τοποθετήσει μια διάσημη τραγική ηρωίδα.

Παραστάσεις: Κυριακή 30 Απριλίου στις 8μμ, Κυριακή 28 Μαΐου στις 7μμ και Κυριακή 18 Ιουνίου στις 8μμ.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.