• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟΠΙΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ 'ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ'
ΤΟΠΙΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ 'ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ'

ΤΟΠΙΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ 'ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 07/03/2017 17:25
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η πρώτη παραγωγή της ΕΛΣ στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του ΚΠΙΣΝ, κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας, είναι το σπονδυλωτό τρίπτυχο Τοπία, το οποίο επιχειρεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο στην καλλιτεχνική ταυτότητα του Μπαλέτου της ΕΛΣ, φέρνοντας σε δημιουργικό διάλογο διαφορετικά στιλ του νεοκλασικού μπαλέτου.

Ο έως πρότινος διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων, διεθνώς αναγνωρισμένος Α' χορευτής και χορογράφος Μπενζαμέν Μιλπιέ παρουσιάζει για πρώτη φορά χορογραφία του με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο Sarabande. Ο Βρετανός διακεκριμένος χορογράφος Ντάγκλας Λη παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία με τίτλο Fortress, ενώ ο Αντώνης Φωνιαδάκης θα παρουσιάσει τη χορογραφία The Shaker Loops.

Αναλυτικά:

- Sarabande

Χορογραφία Μπενζαμέν Μιλπιέ / Μουσική Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

Ο Μιλπιέ, έως πρότινος Διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, υπήρξε Α' χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης. Εκεί, τη δεκαετία του '90 ερμήνευσε το έργο A Suite of Dances, σε χορογραφία Τζερόμ Ρόμπινς. Σε ανάμνηση αυτού του υπέροχου σόλο πάνω στις Σουίτες για βιολοντσέλο του Μπαχ, συνέθεσε με τη σειρά του το 2009 τη Σαραμπάντ, χορογραφία βασισμένη στις Σονάτες και Παρτίτες για σόλο βιολί, και την Παρτίτα για σόλο φλάουτο του Μπαχ. Και μπορεί να μοιράζεται με τον Αμερικανό μαιτρ μια μουσικότητα απαλλαγμένη από κάθε κινησιολογικό πλεονασμό, επιτυγχάνει όμως ταυτόχρονα να εγκαταστήσει τη δική του χορογραφική γλώσσα, ρευστή και γεμάτη πλαστικότητα. Το έργο ξεκινά με μια παραλλαγή σόλο, ενώ ακολουθούν αλληλουχίες ντουέτων, τρίο ή κουαρτέτων σε μια χορογραφία ανάλαφρη, που μοιάζει να επινοεί τον εαυτό της καθώς δημιουργείται. Ακριβώς πάνω στη νότα, αλλά χωρίς καμία βαρύτητα.

- The Shaker Loops

Χορογραφία Αντώνης Φωνιαδάκης / Μουσική Τζον Άνταμς

Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μπαλέτο της Λωρραίνης το 2014

Πρόκειται για την πρώτη δουλειά του Φωνιαδάκη με το Μπαλέτο της Λωρραίνης, για την οποία ο χορογράφος επέλεξε ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του Τζον Άνταμς, το Shaker Loops, που γράφτηκε το 1978 για σεπτέτο εγχόρδων και το οποίο αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του μινιμαλισμού. Η χορογραφία ακολουθεί την ξέφρενη παραδοξότητα της μουσικής, η οποία βασίζεται κυρίως στην έννοια των αέναων κύκλων και των κυματισμών. Η δόνηση της μουσικής ώθησε τον Φωνιαδάκη στη σύλληψη μιας ευαίσθητης χορογραφικής παρτιτούρας, παράλληλης με το έργο του Άνταμς. Η χορογραφία αποκαλύπτει πολλές πλευρές της μουσικής «που ταιριάζει απόλυτα με τον αναβρασμό της εποχής μας», όπως σημειώνει ο χορογράφος.

- Fortress

Χορογραφία Ντάγκλας Λη / Μουσική Έτσιο Μπόσσο, Το 12ο δωμάτιο σε σολ ελάσσονα

O διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος Ντάγκλας Λη, ο οποίος έχει υπογράψει πολύ σημαντικές δουλειές για το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο της Ζυρίχης και το Netherlands Dance Theatre, παρουσιάζει μια νέα δημιουργία για το Μπαλέτο της ΕΛΣ, πάνω σε ένα κομμάτι για σόλο πιάνο του Έτσιο Μπόσσο. Ο χορογράφος καθοδηγείται από τον συναισθηματικό κόσμο της μουσικής και ολοκληρώνει τη δημιουργία του με βάση τις προσωπικότητες των χορευτών του. Μεταχειριζόμενος μια μικρή ομάδα χορευτών επιθυμεί να αναδείξει τις ποιότητες των μονάδων, μέσα από μια αληθινή αίσθηση της οικειότητας, που η μουσική ορίζει.


Αντώνης Φωνιαδάκης / Μπενζαμέν Μιλπιέ / Ντάγλας Λη

Τοπία
Χορογραφία: Μπενζαμέν Μιλπιέ / Ντάγκλας Λη / Αντώνης Φωνιαδάκης
Μουσική: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ / Έτσιο Μπόσσο / Τζον Άνταμς

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
31 Μαρτίου 2017
1, 2, 4, 5 Απριλίου 2017
5, 6, 10 Μαΐου 2017

Κεντρική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος"
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 20.00

Κοστούμια: Πωλ Κοξ / Ντάγκλας Λη / Τάσος Σοφρονίου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

 


Με τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της ΕΛΣ

Τιμές εισιτηρίων δοκιμαστικής περιόδου: €20, €25, €30, €40, €45, €50
Παιδικό, φοιτητικό: €15
Περιορισμένης ορατότητας: €10


 Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για την παρουσίαση της παράστασης Τοπία στο Θέατρο Ολύμπια, θα ενημερωθούν από τα Ταμεία της ΕΛΣ, για τη διαδικασία αλλαγής των εισιτηρίων τους, για την Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούν θα μπορούν να τα επιστέψουν και να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Προπώληση εισιτηρίων
Ταμεία τoυ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Τρίτη - Κυριακή 09.00-21.00
Δευτέρα 09.00-16.00 &
www.nationalopera.gr &
ΚΠΙΣΝ

Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100
ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Τηλ. 210 3711 342


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.