• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ ΑΝΑΣΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ ΑΝΑΣΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ ΑΝΑΣΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 04/07/2016 19:02
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Τα τέσσερα κοκόρια του Αργεντίνου Ροντρίγκο Γκαρσία που πρωταγωνιστούν στη παράστασή του – από αυτά μάλιστα εμπνεύστηκε και τον τίτλο της, που δεν είναι άλλος από τον αριθμό τους- αποτελούν μήλον της έριδος ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Το θέμα προέκυψε, όταν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρενέβη με επιστολή διαμαρτυρίας, σχετικά με τη «χρησιμοποίηση» των πουλερικών στην παράσταση, απαιτώντας την ματαίωσή της.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αναστασία Βυσσίνου-Μπομπολάκη, επικαλείται το άρθρο 12 του νόμου 4039/12, σύμφωνα με τον οποίο «απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού». Μάλιστα, προειδοποίησε ότι οι φιλόζωοι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την παράσταση, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους και θα καλέσουν τον εισαγγελέα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ούτε το φεστιβάλ ούτε ο θίασος του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Ροντρίγκο Γκαρσία, διατηρούν ζώα για να τα χρησιμοποιήσουν στο πρόγραμμά τους. Μου έκανε εντύπωση μια φράση της κυρίας Μπομπολάκη: “Η νομοθεσία μας -για την οποία το φιλοζωικό κίνημα έδωσε μάχη- δεν επιτρέπει τις παραστάσεις τσίρκο”. Λοιπόν η παράσταση “4” δεν είναι τσίρκο, δεν αφορά καμιά βία πάνω σε ζώα καθ' οιονδήποτε τρόπο. Τα κοκόρια δεν είναι εισαγόμενα και δεν ταξιδεύουν με τον θίασο. Θα παραχωρηθούν για τις δύο μέρες των παραστάσεων και θα επιστραφούν ζωντανά και ακέραια στον ιδιοκτήτη τους, στον οποίο θα παραδίδονται και στο ενδιάμεσο των παραστάσεων. Είμαι ζωόφιλος και η τελευταία γάτα που είχα, η Ζουλή, έζησε κοντά μας 17 χρόνια ως μέλος της οικογένειας. Σε όλο τον κόσμο τα ζώα επιτρέπονται πάνω στη σκηνή» .

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει πολλές φορές ζώα και στην ελληνική σκηνή. Η συγκεκριμένη παράσταση παίχτηκε σε αρκετές χώρες και φεστιβάλ χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα. Στη συγκεκριμένη παραγωγή απλώς περπατούν, όπως διαβεβαιώνουν οι άνθρωποι του φεστιβάλ και δεν εκτίθενται σε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος πάντως, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της καλλιτεχνικής επιλογής κι έτσι τα συμπαθητικά πτηνά θα ανέβουν στη σκηνή της Πειραιώς 260, εκτός απροόπτου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.