• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 09/05/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 09/05/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 09/05/2016


5.0/5 rating 1 vote

O Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, από Θεσσαλονίκη, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. Η ΓΚΑΜΠΥ συνεχίζεται για τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση που κέρδισε όλο το χειμώνα την Αθήνα, έκλεψε και τις εντυπώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς και το κοινό αγκάλιασε από τη πρώτη μέρα τη παράσταση της ταλαντούχας Κίρκης Καραλή. Αυτό το κορίτσι έχει πολύ μέλλον μπροστά του, σε μια εποχή που το ελληνικό θέατρο έχει ανάγκη το ταλέντο και την ευφυΐα στη καρέκλα του σκηνοθέτη. Και το διαπιστώνει κανείς παρακολουθώντας τη παράσταση στο κατάμεστο θέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, με τη Λίλα Μπακλέση, τη Γωγώ Μπρέμπου και το Χρήστο Σιμαρδάνη σε τρεις εξαιρετικές ερμηνείες. Μεγάλο ατού της παράστασης, τα πέντε αγόρια της. Αλλά και η ατμόσφαιρα που αποπνέει. Προστέθηκε και απογευματινή το ερχόμενο Σάββατο. Σπεύσατε, αφού πρώτα κλείσετε τηλεφωνικά τις θέσεις σας.

2. Τα θέατρα πάνε εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη, μεθεόρτια! Έτσι και το ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ, μετά την επιτυχία της Αθήνας, συνεχίζει στους Λαζαριστές, σε μια φινετσάτη, άλλου τύπου κωμωδία. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης "κεντάει", η Βίκυ Σταυροπούλου σε μια διαφορετική ερμηνεία κερδίζει το στοίχημα, ο Φάνης Μουρατίδης κλέβει τη παράσταση, ενώ ο Αντώνης Λουδάρος παίζει το "διφορούμενο" εξαιρετικά. Η Μαρία Κωνσταντάκη πάντα καλή.

3. Και στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ γίνεται το ΣΩΣΕ. Με το Βλαδίμηρο Κυριακίδη να κερδίζει το μεγάλο χειροκρότημα για τελευταία εβδομάδα.

4. Καλά ξεκίνησαν και οι ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ. Ρέππας-Παπαθανασίου με Κώστα Κόκλα, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Νικολέττα Βλαβιανού, Μάνο Ιωάννου, Σπύρο Πούλη, Σοφία Βογιατζάκη και Παρθένα Χοροζίδου, με πολύ γέλιο σε πόρτες που ανοιγοκλείνουν.

5. Το νέο έργο του Μίνωα Θεοχάρη στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος, μαζί με Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Φωτεινή Αθερίδου, Ελευθερία Μπενοβία. ΜΕΙΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ. Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ από αυτή τη Τετάρτη.

6. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ παίζει πλέον "στα κεντρικά" του Κ.Θ.Β.Ε.. Έτσι, για πέντε βράδια από αυτή τη Τετάρτη, το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, με την Έφη Σταμούλη και την Ειρήνη Μουρελάτου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

7. ΤΟ ΠΑΛΤΟ του Νικολάι Γκόγκολ έρχεται στο θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Παρασκευοσαββατοκύριακα με την νεανική θεατρική ομάδα του Τ.

8. Η "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α." της Λένας Κιτσοπούλου στη ΖΩΓΙΑ στην Αλεξάνδρου Σβώλου, για μία και μόνο παράσταση. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

9. ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου έρχεται για δύο βράδια στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Τετάρτη και Πέμπτη, το Κ.Θ.Β.Ε. αγκαλιάζει τον Θ.Ο.Κ.

10. Από τη Τετάρτη και μόνο για πέντε βράδια, ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ" του Στρινμπεργκ. Σκηνοθετεί η Λιλλυ Μελεμέ. Πρωταγωνιστεί ο Ορέστης Τζιόβας, η Μαρία Κίτσου και η Αμαλία Αρσένη. Στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ. Πέντε νύχτες ηδονής.....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.