ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ

ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ
 • Βιογραφικό

  Επάγγελμα: Σκηνοθέτης

  Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Δραματικής σχολής Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη. Κάτοχος Μάστερ (ΜΑ in Arts) Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας από το Goldsmiths University of London. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή (Doctor of Philosophy)στο Brunel University of London με θέμα: «Physical theatre as an approach to contemporary stagings of classical Greek tragedy» με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές υποκριτικής δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους όπως η Α. Μιούσκιν, ο Ε. Μπάρμπα καθώς και κίνησης από τη Ζουζού Νικολούδη και μέλη του Theatre de Complicite.

  Είναι Γενική Γραμματέας στην ΕΜΚΕΘΙ (ένωση που αποτελείται από 90 θιάσους). Ήταν υποψήφια για το βραβείο Κάρολου Κουν για τη δραματουργία της παράστασης «Έξοδος».

  Ασχολείται ενεργά με τη σκηνοθεσία τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι σκηνοθέτησε την παράσταση «Από το Γάμο στο Διαζύγιο» του Ζωρζ Φεντώ με το Θεσσαλικό θέατρο. Την προηγούμενη χρονιά ανέβασε το έργο του Αντρέα Φλουράκη «Κάσσυ» (η παράσταση επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού) με τρεις ακόμα σκηνοθέτριες στο Από-μηχανής θέατρο και το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Οδός Αβύσσου» σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Αδαμίδου στο θέατρο Όλβιο. Το Σεπ/βρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αναλογίου στο Θέατρο Τέχνης σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο της Zuzana Ulicianska “Tagebuch”. Επίσης επανέλαβε το έργο «Ζητιάνος» του Καρκαβίτσα, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, που παίχτηκε για δυο σεζόν και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας και στο Νέο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Έχει επίσης σκηνοθετήσει με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την κωμωδία «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την παιδική παράσταση «Μόμο» του Μ.Έντε. Με την ομάδα Anima (της οποίας είναι καλλιτεχνική υπεύθυνη) έχει σκηνοθετήσει εκτός από το «Ζητιάνο» την παράσταση «Έξοδος» που παίχτηκε στο θέατρο Θησείο, στη Θες/κη, στην Πάτρα, στις Σπέτσες και αλλού. Επίσης στον Κινητήρα studio την παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας: Scripta femina», στο Elculture με το Ν.Γεωργάκη το διήγημα του Π. Ζίσκιντ, «Το καλοκαίρι του Κύριου Ζόμερ» και στον Τεχνοχώρο Αθηνά «Την Όπερα των Ζητιάνων» του Τζ. Γκαίη, σε συμπαραγωγή με το Δήμο Ζωγράφου. Επίσης έχει ανεβάσει στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το έργο «Η Συνέντευξη» και στο θέατρο Ριάλτο για δύο σεζόν το έργο «Θησέας και Μινώταυρος σαν παραμύθι» για παιδιά. Εργάστηκε ως μόνιμη επιμορφώτρια, υπεύθυνη θεατρικού εργαστηρίου και σκηνοθέτης του Δήμου Ζωγράφου. Έχει εργαστεί επίσης εκτεταμένα ως βοηθός σκηνοθέτη και δραματουργός.

  Έχει εντρυφήσει σε τεχνικές σωματικού θεάτρου από τις μεθόδους των Ζ. Λεκόκ, Γ. Γκροτόφσκι και Ε. Μπάρμπα, τις οποίες και εφαρμόζει στη διδασκαλία της υποκριτικής. Από το 2007-2011 δίδαξε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Υποκριτική Τέχνη», «Εισαγωγή στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία: θεωρία και πράξη» α’ έτος, «Υποκριτική: Θεωρία και Πράξη» β’ έτος, «Εργαστήριο Υποκριτικής Ι» γ’ έτος. Έχει διδάξει υποκριτική σε δραματικές σχολές, σε δημόσια Ι.Ε.Κ, στο εργαστήρι δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 και σε διάφορα σεμινάρια. Τέλος έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε συνέδρια και έχει εκδώσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά, ελληνικές εφημερίδες καθώς και προγράμματα θεάτρων.

  Πριν από τρία χρόνια εργάστηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ως Καλλιτεχνική υπεύθυνη της Παιδικής-Εφηβικής σκηνής και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΗΠΕΘΕ.

  Αυτή τη στιγμή είναι σε πρόβες για το «Γαμήλιο Εμβατήριο» του Αγγ. Τερζάκη και επαναλαμβάνει στο Όλβιο για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Οδός Αβύσσου» του Μ. Λουντέμη.

   

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.