ΣΙΜΑΡΔΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΙΜΑΡΔΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • Βιογραφικό

  Ημ/νια Γέννησης: 21/03/1956
  Τόπος Γέννησης: Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
  Επάγγελμα: Ηθοποιός

  Γεννήθηκα την πρώτη μέρα της άνοιξης, που είναι και η εαρινή ισημερία , 21 Μαρτίου 1956 ,στην Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο.
  Το πρώτο μου νερό μου το 'δωσε ο Νείλος , το δεύτερο ο Μόρνος , και πολύ νερό ο Τάμεσης.
  Βρέθηκα στην Αθήνα ,στον Βύρωνα το '62 και από το '65 πίσω από τον Δαναό ,τον κινηματογράφο, τόσο δεν κρατιόμουν να ασχοληθώ με την τέχνη ,που είχα πάρει θέση εκεί ,πολύ πριν χτιστεί ο Δαναός.
  Έβγαλα το γυμνάσιο (απο θαύμα) ,το '74 και πήγα γρήγορα στη σχολή Κατσέλη, Πέλου Κατσέλη , στο υπόγειο του σπιτιού του Πέλου και της Αλέκας Κατσέλη ,σε ένα υπόγειο που για μας ήταν στα σύννεφα .
  Συμμαθητές μου στο έτος μου ,αλλά και στα δύο μεγαλύτερα έτη , ήταν πολλοί από τους σημερινούς ταλαντούχους πρωταγωνιστές ,αλλα και σεμνούς, σπουδαίους ανθρωπους .Ο δάσκαλος, αυτή τη σφραγίδα μας χάρισε κυρίως.
  Δυνάμεις έξω από μένα, με έκαναν να βρεθώ στο Λονδίνο, στο Central School of Speech and Drama ,δυνάμεις μέσα αποό μένα, με έκαναν να ξαναγυρίσω στην Αθήνα και στο υπογειάκι μας.
  Δυνάμεις πάνω απο μένα, με έκαναν να βρεθώ, κυριολεκτικά αυτή τη φορά, στα σύννεφα, 5 χρόνια υπάλληλος της Bristish Airways. Να τος πάλι ο Τάμεσης.
  Αυτή η σχέση μου με τα ποτάμια, στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας , πολύ με κάνει να ανησυχώ .
  Απο το '83 πια, προσπαθώ να προβληθώ στον Δαναό και έχω την τύχη μάλλον με το μέρος μου και σημαντικές δουλειές στην τηλεόραση ( Ακυβέρνητες πολιτείες, Η ζωή του Άττικ , Τρεις χάριτες , Δις εξαμαρτείν , Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη, Νταντά , Λατρεμένοι γείτονες, Το αμάρτημα της μητρός μου), και στο σινεμά (Πέτρινα χρόνια , Ο θάνατος του μελισσοκόμου, Βίος και πολιτεία, Το κολιέ , Μάνια, Οθέλλος του Τζεφιρέλι, Safe sex , Το κλάμα βγήκε απο τον παράδεισο , Ο έρωτας του Οδυσσέα) αλλά και στο θέατρο (Χοροί στο Εθνικό στην αρχή για δυο -τρία χρόνια, Βγάλε τον υπουργό απο την πρίζα , Μαντάμ Σουσού , Σκηνές δρόμου, Ο σοβαρός κύριος Ερνέστος, Σεσουάρ για δολοφόνους , Η Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε, Ο μεγάλος και ο μικρός, Η μαύρη κωμωδία , Υπηρέτης με δύο αφεντικά , Ζείτε παίδες Ελλήνων, και μετά ΚΘΒΕ , Το τίμημα , Σερσέ λα φαμ , Ο γλάρος και τώρα η "Γκάμπυ" τα Δευτερότριτα, στο Κιβωτός).
  Προσθέστε εδώ ,τι ξεχνάει το κουρασμένο μου μυαλό , μιας και δεν κρατάω κανένα αρχείο απο τις δουλειές μου.
  Βέβαια στον Δαναό ,απο μια σατανική σύμπτωση ,ακόμα δεν έχω προβληθεί. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
  Θα πρέπει ,για να μην είμαι αχάριστος ,σε αυτό το σημείο να πω, πόσο ευγνώμων είμαι στη φωνή μου , που μέσα από τη διαφήμιση , αλλά και από τις εκφωνήσεις των trailer τηλεοπτικών καναλιών ,μου έδωσε την δυνατότητα να περιμένω και να διαλέγω. Αλλά και να πληρώνω, μέχρι πρόσφατα , εγκαίρως τους λογαριασμούς μου .
  Θα έπρεπε επίσης, να αναφερθώ σε 5 ή 6 μεταφράσεις θεατρικών έργων ,που κάναμε απο κοινού με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σημαντικό σκαλοπάτι, που με έφερε πολύ κοντά στο πρώτο δικό μου θεατρικό έργο.
  Ευελπιστώντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους συμπολίτες μου ,όλων των επαγγελμάτων , διατελώ μετά τιμής και ψυχραιμίας....

  Χρήστος Σιμαρδάνης

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.